Cégvezetők és színészek csinosították a Radnóti Színház udvarát

Magyar és külföldi felsővezetők segítségével szépült meg a Radnóti Színház művészbejárójának környezete. A társulat tagjai a GE Global Operations budapesti konferenciájának résztvevőivel padokat csiszoltak, festettek, növényeket ültettek és takarítottak.

Kiskosztüm és öltöny helyett „játszóruhát” és kesztyűt viseltek, klaviatúra helyett pedig ecsetet és seprűt ragadtak a GE Global Operations európai felsővezetői a Radnóti Színház udvarán.

A cég idén Budapesten tartotta éves konferenciáját, amelyre 26 országból 350-en érkeztek. A szakmai program mellett a résztvevők nyolc csoportban fél napig önkéntes, közösségi munkát végeztek. Az egyik kiemelt program a Radnóti Színház művészbejárójaként szolgáló szomszédos épület udvarának rendbetétele volt. A GE vezetői és a Radnóti művészei, köztük Kováts Adél igazgatónő, valamint Martinovics Dorina, Sodró Eliza és László Zsolt színművészek közösen ragadtak ecsetet, hogy lefessék a rozsdás ajtókat, együtt takarították ki az udvart, kialakítottak egy elkülönített részt a hulladéktároló edényeknek és növényeket ültettek azért, hogy élhető, megszépült környezetet hozzanak létre a lakóknak, amely egyúttal egy kellemes, méltó közösségi térként szolgál a művészek számára is.

„Egyedülállónak tartom a GE kezdeményezését, mert azt gondolom, hogy a kultúra, a színház alapvetően hozzájárul társadalmunk mentális egészségéhez, ezáltal jólétéhez, így a színháznak adott segítség túlnyúlik e falakon” – mondta Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója. Hozzátette: – „Fontos, hogy kollégáink megfelelő környezetben dolgozhassanak. Ezért nagyon örültünk a segítségnek, amelynek köszönhetően megszépült a belső udvar, ráadásul így nem csak mi érkezhetünk munkába jó közérzettel, de a ház lakóit is rendezett, zöld közeg fogadja minden nap.”

A GE Global Operations európai felsővezetői az üzleti folyamatokban használt tudás átadásával, digitális írástudás oktatással segítettek civil szervezeteket, hátrányos helyzetű gyerekek iskoláját és egy óvoda folyosóját is kifestették, ételt főztek és osztottak hajléktalanoknak a Máltai Szeretetszolgálattal, érzékenyítő tréninget szerveztek Down szindrómás emberekkel és kerekes székes sportnapot is tartottak Budapesten.

„Budapest kiemelten fontos számunkra, hiszen a Global Operations egyre több magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújt innen a GE vállalatoknak, Európa szerte. A GE, mint globális nagyvállalat ugyanakkor mindig szem előtt tartja, hogy a számunkra otthont adó városok és közösségek életében aktívan részt vegyen” – mondta Bjorn Bergabo, a GE Global Operations Európáért, Oroszországért és a Független Államok Közösségéért felelős ügyvezető igazgatója.

„Az olyan önkéntes programok, mint a Global Operations éves találkozója keretében most megrendezett társadalmi esemény, hozzájárulnak ahhoz, hogy kollégáink munkájának, gondolkodásának mindennapi részévé váljon a közösségek támogatása. Tervezzük, hogy a jövő vezetőinek fejlesztési programjába illesztjük a jószolgálati tevékenységet, amely a társadalmi felelősségvállalást alapelvárássá teszi a vezetőink számára ” – tette hozzá a GE vezetője.

 

Budapest Európa központja

A GE Global Operations egy multifunkcionális szolgáltató központ, amelynek európai és oroszországi központja 2014 óta működik Budapesten. A központ nyolc – többek közt kereskedelem, pénzügy, adóügy, HR és jogi szolgáltatások – területen támogatja a globális vállalat működését. A funkciók centralizálása, a működési folyamatok egységesítése nagymértékben hozzájárul a GE azon céljához, hogy a 2020-ra a világ vezető digitális iparvállalatává váljon. A Global Operations 9.000 főállású munkavállalót foglalkoztat, amelyből 3300 fő dolgozik Európában és Oroszországban, a budapesti központ 2000 főt foglalkoztat.

Budapest, 2017. március 7.
Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója (k) és Bjorn Bergabo, a GE Global Operations Európáért felelõs ügyvezetõ igazgatója (j) lefest egy padot a színház mûvészbejárójaként szolgáló szomszédos épület udvarán 2017. március 7-én. A GE Magyarország munkatársai és a színmûvészek közösen szépítették az udvart.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.