Bűntudatmentes fehércsokoládé hab almával 2012-04-19 Blog Megosztás: Tweet Nem sok különbség van a sötét- és a fehércsokis hab között, mégis odaleszünk ezért a finomságért! A csokoládé-fogyasztás okozta esetleges (egyébként teljesen felesleges) lelkifurdalást csökkentheti az alma és a piros gyümölcsök értékes jelenléte. Habverőre fel! Hozzávalók: – 40 dkg fehércsokoládé – 6 db tojás – 10 dkg cukor – 6 csomag vaníliáscukor – 5 dl habtejszín – 4 db zselatinlap – 0.3 dl rum Fahéjas gyümölcsmártáshoz: – 20 dkg friss vagy fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya) – 10 dkg cukor – 1 kk őrölt fahéj Tálaláshoz: – 2 db alma – 1 db citrom leve Elkészítés Vízfürdőt készítünk: egy akkora lábast keresünk, amekkorába belefér az a tál (ne műanyag legyen), amelyikben dolgozunk. A lábas aljára vizet öntünk, felforraljuk, ebbe helyezzük a tálat (fém vagy jénai), amelyben dolgozunk. Így az alapanyagaink nem égnek le. Ebbe a vízfürdőbe tett egyik edényben felolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy másik tálat veszünk elő, és egy habverővel a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot keverjük habosra a vízfürdőben, majd a forró vízről levéve még addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt szintén. A zselatinlapokat beáztatjuk, a rumot felmelegítjük, elvegyítjük benne a kinyomkodott zselatint, és az egészet a tojásba keverjük. Ebbe dolgozzuk bele a csokoládét, majd óvatosan a habokat is. Formába öntjük, és hűtőszekrényben legalább 4 órán át dermedni hagyjuk. Közben a cukorral és a fahéjjal összefőzzük a piros gyümölcsöket, passzírozzuk, hagyjuk kihűlni a szirupot. Közvetlenül a tálalás előtt gerezdeket vágunk az almákból, bekenjük citromlével, hogy ne barnuljon meg. Tálalás A fehércsokoládé-habból galuskákat szaggatunk, tányérra rendezzük, díszítjük az almaszeletekkel, és meglocsoljuk az almát a vörös fahéjas mártással. Forrás: