Borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható

Az ország legnagyobb részén borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet, és süthet ki a nap.

A borult tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1 és -3 között várható.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben. A magas légszennyezettségben jelentős javulás egyelőre nem valószínű.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken egy front érkezése véget vet a hidegpárnának, de a hét végén is sok lesz felettünk a felhő. Elsősorban a déli területeken számíthatunk – kis mennyiségű és vegyes halmazállapotú – csapadékra, helyenként ónos eső is kialakulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -5 és +1 fok között alakul, a Dunántúlon lehetnek a legenyhébbek a hajnalok. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 14. -3,0 °C -3,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 15,6 °C (1925) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,5 °C (1985)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.