Borult, párás idő estére hidegfronttal

Az ország legnagyobb részén változóan felhős égre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de az északi határ mentén, az Északnyugat-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében erősen felhős vagy borult, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás.

Éjjel szórványosan, napközben már csupán elvétve, inkább csak a Dunától keletre fordulhat elő kisebb eső, zápor. Estétől nyugat felől valószínű határozott felhősödés, és a Dunántúlon egyre többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél az ország déli kétharmadán napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon helyenként még ennél is melegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 9 és 14 fok között alakul, de a tartósan borult, párás északi részeken csak 2, 8 fok lesz.

Fronthatás estig még nem veszi igénybe szervezetünket, akkor közelíti meg a Kárpát-medencét nyugat felől egy hidegfront. A különösen érzékenyeknél esetleg már jelentkezhet fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás.
téli idő

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de lesznek napos időszakok is. Többfelé várható eső, zápor, majd egyre inkább havas eső, havazás lesz a jellemző. Főként északnyugaton és északkeleten néhol ónos eső is lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 0, +5 fokról az időszak végére -3, -11 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 2, 11, majd -3, +3 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. február 2. 2,7 °C +2,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 14,4 °C (2002) legalacsonyabb hőmérséklet: -17,8 °C (1987)

Forrás: met.hu