Bortorta recept a bor kedvelőinek!

A csokitortát mindenki ismeri. A finom desszertbor hozzáadásával készült pikáns sütemény receptjét viszont már annál kevesebben. Pedig aki egyszer megkóstolta, egészen biztosan újabb kedvenccel bővíti a repertoárját!

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl desszertbor
  • 1 db zsemle
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 20 dkg vaj

bortorta

A bortorta elkészítése:

A zsemlét megáztatjuk a borban. A tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, a zsemlét kinyomkodjuk és elmorzsolva hozzáadjuk a tojások sárgájához, valamint a lereszelt csokoládét is, és jól összedolgozzuk.

A tojás fehérjét a megmaradt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A hab felébe beledolgozzuk a diót, majd a masszát, ezután hozzáadjuk a hab másik felét. Egy 26 cm-es kerek tortasütőt vastagon kivajazunk és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 30 percig 200°-on sütjük, utána levesszük 150°-ra és még ugyanennyi ideig  sütjük. Tűpróba. Amikor kész, levesszük róla a tortasütőt és hagyjuk kihűlni, majd ráreszeljük a csokoládét.

Ezt a fantasztikus receptet a finomlesz.hu oldalon találtuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.