Bőrbarátan a bőrrel! – 3 tipp a bőrbútor fenntartásához

Egy szépséges bőrgarnitúrához semmi sem fogható! Így gondolja valószínűleg minden bőr ülőgarnitúra tulajdonosa. Az elegáns bútornak azonban a tisztán tartása is komoly feladat. Azért nem kell megijedni: ennek is vannak természetes trükkjei.

Egy bőr kanapé, ülőgarnitúra és fotel a nappali igazi csodája.

A bőr bútorok nemcsak gyönyörűek és elegánsak, de rendkívül kényelmesek is. Sikkessé, klasszikussá varázsolják a szobát, egészen megváltoztatva annak hangulatát. Méltán lehetünk büszkék rájuk.

bőrgarnitúra 1

Csakhogy ezeket a szépséges bőrgarnitúrákat megfelelően ápolni is tudni kell – érzékenyek ugyanis, a sérülés és a kevés törődés könnyen meglátszik rajtuk. Időt kell fordítanunk a fenntartásukra, hogy minél hosszabbéletűek legyenek. Ha jól ápoljuk, akár életünk végéig kitart mellettünk!

1.Hogyan tisztítsuk a bőrgarnitúrát a mindennapokban?

A borsos árú bőr kanapé, ülőgarnitúra vagy fotel fenntartásához célszerű azt heti rendszerességgel leporolni és megtisztítani. Porszívózzuk le, így nem fog meggyűlni rajta a por. Használhatunk a leporolásra puha rongyot is, amivel végigtöröljük a bútort. Ha a sarkokban, hajlatokban összegyűlt a por, a rongyot kissé nedvesítsük meg a bőrre tervezett bútorápolóval és gyengéden tisztogassuk meg vele a kérdéses területet.

2.Mivel érdemes tisztítani?

A legjobb, ha a víz és a bőrgarnitúra találkozását hanyagoljuk! A víz beszívódhat és tönkreteheti a kanapé bőr anyagának szerkezetét, hámlani kezdhet vagy megreped. Alkalmazzunk megfelelő, bőrbarát tisztítószereket a bőrgarnitúra ápolására, de sose használjunk belőlük túl sokat.

bőrgarnitúra2

Mindig enyhe ápolószerrel dolgozzunk, kerüljük a kémiai anyagokat – elsőre szépnek, ragyogónak tűnhet tőlük az ülőgarnitúra, de idővel hatással lehetnek a színre és a bőrre is. Használjuk inkább vazelint a bőrgarnitúra tisztítására – könnyen elérhető, lehet vele tisztítani, letörölni a piszkot és a port. Jó formában tartja a bőrt. A lanolin is jó megoldás, gyengéd és ideális a finom bőr felület takarítására.

3.Tudjuk, hogy mit szabad és mit nem

Amikor beszerezzük az olcsónak nem nevezhető bőrgarnitúrát, mindig alaposan olvassuk el, hogyan kell vele bánni – így hosszú éveken át szép és használható marad. Fontos tudni, hogy közvetlen napsütésnek nem szabad kitenni – ha ugyanis a nap túl erős, az UV sugarak könnyen megrongálhatják a bőrgarnitúra anyagát és színét: a szín megfakulhat, a bőr repedni kezdhet.

bőrgarnitúra3

Ugyanígy tilos a bőrgarnitúrát, bőr fotelt a tűz (kandalló) közelébe tenni, eléje helyezni. Legyen köztük biztonságos távolság! Az extrém hőmérséklet tönkreteheti a bőrt. Amennyiben a kanapé egyik részét nagyon süti a nap ablakon keresztül, érdemes dekorációként takarót tenni rá, hogy ezzel is védjük.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.