Bor és egészség

Egyre másra derül ki az évezredes népi tapasztalat igazsága, miszerint a bornak valóban számtalan kedvező élettani hatása van.

Se szeri, se száma ma már a gyógyhatású vinoterápiás készítményeknek és szépítő kozmetikumoknak. Még a szőlőmagban is kimutattak olyan vegyületeket, amelyek az emberi szervezet működését jótékonyan befolyásolhatják

Hogy azonban a bor kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben pedig orvosság volna, afelől már lehetnek kétségeink. Érdemes ezen a téren is a népi bölcsességekre hagyatkoznunk, s elgondolkodnunk „A bor sűríti a vért”, „Sokat vesz ki az emberből” és a „Többen halnak borban, hogysem tengerben” közmondások igazságán. Sokat tudnának erről mesélni a sokat látott és tapasztalt borászok, akik bármennyire is szeretik és tisztelik ezt a nemes italt, a mindennapi kóstoltatások után olykor maguk is aggodalommal gondolnak saját egészségükre.

Hogyan védekezhetünk a káros hatások ellen?

Hogy pontosan mekkora az a mennyiség, amit az emberi szervezet méregtelenítéséért felelős szerv, a máj gond nélkül semlegesíteni tud, abban megoszlanak a vélemények.

altalanos21

A máj, mint minden méreganyagot, bizonyos mértékig az alkoholt is képes semlegesíteni. Sokakat meglephet, de a leginkább elterjedt orvosi vélemény szerint ez az elviselhető mennyiség kb. három óra alatt elfogyasztott egy pohár bornak felel meg.

Hogy honnantól számítjuk ártalmasnak az alkoholt, abban eltérnek a szakmai vélemények. Sokak szerint ez a határ ott kezdődik, ha valaki a hét legalább hat napján általában elfogyaszt egy pohár bort, de az is alkoholizmus, ha minden héten vagy hónapban van olyan nap, amikor egyszerre nagyobb mennyiséget fogyaszt el.

Egy biztos: az alkohol a legsúlyosabb rizikót jelenti a májbetegségek és számos más fizikai és pszichiátriai betegség kialakulása szempontjából. Ezek közé tartozik a májzsugor, a hasnyálmirigy-gyulladás, az epilepszia, a szívbetegség és a rák is.

Méregtelenítés természetesen!

A népi gyógyászat méregtelenítésre évszázadok óta a máriatövis természetes növényi kivonatát javasolja. Figyelem: a teák és tinktúrák általában csak igen csekély mennyiségben tartalmazzák ezt a nagyszerű májvédő és méregtelenítő anyagot, ezért inkább a tablettás, alkalmazás javasolt! Borászoknak és mindazoknak, akik hivatásukból adódóan általában több bort fogyasztanak a fentebb javasolt mennyiségnél, napi két kapszulát javasolt szedni reggel és este.

Miért ajánlott a Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszula szedése?
– Antioxidáns hatású: semlegesíti a májsejtekben lebomló méreganyagokból keletkező szabad gyököket.
– Antitoxikus hatású: megakadályozza a méreganyagok májsejtbe való bejutását.
– Regeneratív hatású: a túlterhelt májsejtek pótlásával segíti a máj újjáépülését.

Látogasson el a www.silegon.hu weboldalra, ahol sok hasznos információt talál a méregtelenítés természetes lehetőségeiről.

Forrás: https://napidoktor.hu/