Bogárles, terepfutás és éjszakai túra – hétvégi programajánló

Három bogaras túra is bekerült az e heti válogatásunkba, de ettől még ne legyél bogaras. Inkább fuss egy Sopron-trailt, menj végig a Cégénydányád kastélyparkjának tanösvényén, vagy ismerd meg a természet patikáját a Vörös-tó körül.

 

1. Nagy szarvasbogarak nyomában

Fotó: 123rf.hu

Estébe hajló túrára, a Gödöllői Dombvidék Tájvédelmi Körzetbe invitálnak mindenkit. A túrázók bejárják a vadregényes, Locsod-puszta környéki csalitosokat, felkeresik az elnéptelenedett Locsod települést, és az út során megismerkednek a terület védett értékeivel, köztük a nagy szarvasbogárral is. A túra hossza 16–18 km, időtartama 7–8 óra.

Mikor?
2016. június 18. 15.00
Hol?
Isaszeg
Még több infó a túráról itt.

2. Nagyhőscincér-séta

Fotó: 123rf.hu

Még egy estébe hajló „bogaras” túra. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület szakvezetéses túrájának célfaja a naplementekor és éjszaka aktív, védett nagy hőscincér. Az alkonyati, erdei sétán a túrázók felkeresik azokat az öreg fákat, amelyek alkalmas élőhelyet nyújtanak az impozáns bogaraknak. Kis szerencsével akár 6 cm-es testnagyságú hőscincéreket is fotózhatunk a nap végén felcsendülő madárkoncert alatt. A program ingyenes, de jelentkezéshez kötött.

Mikor?
2016. június 17. 19.45
Hol?
Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Terület
Még több infó a hőscincér sétáról itt.

3. Szentjánosbogár-nézőben

Fotó: Quit007 / Wikipedia

Na jó, még egy hasonló tematikájú program. Szombaton az éjszaka apró lámpásainak, a szentjánosbogaraknak a nyomába indulnak Aggteleken. A túra hossza 8 km, időtartama 3 óra. Téged is szeretettel várnak! Találkozó: a Baradla barlang fogadótérségében, a Tourinform-iroda előtt.

Mikor?
2016. június 18. 20.00
Hol?
Aggtelek
Még több infó itt.

4. Sopron Trail terepfutó verseny és túra

Fotó: soprontrail.hu

Korhatár nincs! A legkisebbeknek és 100 év fölöttieknek lesz kb. 400 m-es terepfutás, ezenfelül pedig még 4 pálya, amelyeket túrázva és futva is lehet teljesíteni: 25,9 km (800 méter szint); 10,7 km (370 m szint); 5,9 km (200 m szint), valamint 1500 m és 60 m szint. A résztvevők a támogatók jóvoltából, sok egyéb apróság mellett, 1 tál vadhúsgulyást is kapnak!

Mikor?
2016. június 19.
Hol?
Sopron-Brennbergbánya
Még több információ a terepfutó versenyről, túráról itt.

5. Vezetett túra Cégénydányád kastélyparkjának tanösvényen

A tanösvény a közel 14 hektáros természetvédelmi területen található élőnövény-gyűjtemény érdekességeit mutatja be, kitérve a park és a Szamos folyó változatos állatvilágának a megismertetésére is.

Mikor?
2016. június 18. 10.00
Hol?
Cégénydányádi Kastélypark Természetvédelmi Terület
Még több infó itt.

6. A természet patikája

Fotó: 123rf.hu

A Vörös-tó körül tett séta során a túrázók egy képzett fitoterapeuta vezetésével ismerkedhetnek meg számos hasznos gyógynövénnyel, gyógyhatásaikkal, használatuk módjával és a velük kapcsolatos legendákkal. A túra hossza 1,5 km, időtartama 2 óra.

Mikor?
2016. június 19. 9.00
Hol?
Aggtelek és Jósvafő között, Vörös-tó és környéke
Még több információ a túráról itt.

7. A Luppa-sziget építészeti öröksége

Fotó: dunapest.hu

A városi sétán a Luppa-sziget közepén végigfutó sétányon ismerhetjük meg a sziget legfontosabb modern villáit, köztük a Kozma Lajos tervezte üdülőket. Felelevenítjük a házak és tulajdonosaik történetét, megidézve a különleges hangulatú üdülőtelep hajdani fénykorát. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Mikor?
2016. június 19. 11.00
Hol?
Luppa-sziget
Még több infó itt.

Forrás: Turistamagazin


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.