Bivajnéző és erdei futóverseny és lepkekaland – hétvégi programajánló

Ne tunyulj otthon a légkondis szobában, inkább kend be magad naptejjel, vegyél magadhoz vizet, mert várnak rád a lepkék, a galambok, a bivalyok, a kézművesudvar és a gönci barack.

1. Lepkekaland és nappali túra

Fotó: 123rf.hu

A Réhelyi Látogatóközpont tanösvénye mellett a virágzó növények lepkék sokaságát vonzzák. A térségben rendkívül sok lepkefaj él, az egyszerűbb külleműektől a trópusi lepkékhez hasonló, káprázatos színezetűekig. Az út során velük ismerkedhetsz majd meg, és természetesen a szívesen látott nyári virágokról is szó esik.

Mikor?
2016. július 2. 10.00
Hol?
Réhelyi Látogatóközpont, Dévaványa

Még több információ a túráról itt.

2. Bivalyos fesztivál

Fotó: Tóth Szabolcs / BfNPI

Látogasd meg Magyarország legnagyobb bivalycsordáját, nézd meg a bivalytörténeti bemutatót, a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, továbbá azt is, hogyan dolgozik Morzsa kutya, az „idegenvezető”. Piknikezés közben egy ilyen közeli kép készítésével is megpróbálkozhatsz.

Mikor?
2016. július 3.
Hol?
Kápolnapusztai bivalyrezervátum, Kis-Balaton
Még több infó a fesztiválról itt.

3. Kézművesudvar

Fotó: Lisztes László / HNPI

Alapanyagtól a késztermékekig – megismerheted az egyes mesterségekre jellemző munkafolyamatokat, különböző készítési és díszítőtechnikákat. Tudod mi az a kártolás, poncolás? Ott majd megtudod.

Mikor?
2016. július 1–2.
Hol?
Hortobágyi kézművesudvar, Hortobágy
Még több infó a TESZ-VESZ napokról itt.

4. Gönci barackos vigasság

Fotó: www.goncibarack.hu

Egy igazi család- és gyermekbarát rendezvény, de minden felnőtt is jól szórakozhat: agyagozhat, dolgozhat újrahasznosított anyagokkal, megismerkedhet a fafaragással, a tűzzománckészítéssel, és megkóstolhatja a boldogkőváraljai nagymamák barackos gombócát, palacsintáját, házi szörpjeit és sütijeit. De akiknek ez nem lenne kellőképpen felnőttes, azok benevezhetnek idén is a pálinkafelismerő versenybe.

Mikor?
2016. július 2–3.
Hol?
Boldogkőváralja
Még több információ a vígasságról itt.

5. Friss levegős futóverseny

Fotó: 123rf.hu

Az AURIGA Életmód, Rekreációs és Tömegsport Egyesület idén hatodik alkalommal hívja a profi közép- és hosszútávfutókat és az amatőr futókat, hogy egy egészséges környezetben újra együtt fussanak. Csak úgy, a mozgás öröméért.

Mikor?
2016. július 3. 10.00
Hol?
Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdő, Szolnok
Még több információ a futóversenyről itt.

6. Éjszakai hangos esti túra

Fotó: Kovács Zsófia

Hányféle módon ugat a róka? Mi csörtet a nádasban? Milyen hangok jönnek a vízről, a nádból és a csalitosból? Mindezekre a kérdésekre megkaphatjuk a választ egy izgalmas esti túra alkalmával a Dinnyési-fertő Természetvédelmi Területen. A túra hossza 4–5 km, időtartama 3 óra.

Mikor?
2016. július 2. 20.00
Hol?
Dinnyés
Még több információ a túráról itt.

7. Galambröptetéses kisállat-bemutató

Fotó: Gál Enikő / DINPI

A sas-hegyi kisállat-bemutatók mindig izgalmasak. A mostani alkalommal a galambokkal és a postagalambokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. Az előadás galambröptetéssel zárul.

Mikor?
2016. július 3. 11.00
Hol?
Sas-hegyi Látogatóközpont, Budapest
Még több információ a kisállat-bemutatóról itt.

Forrás: Turistamagazin


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.