Berki Krisztián: ne szégyelljük a párkapcsolati problémáinkat

Berki Krisztián szerint az emberek nem beszélnek párkapcsolati és szexuális problémáikról, holott a segítséget nyújtani csak őszinteség árán lehet. Az Édes Élet sztárja bevallja, vele is megtörtént az, ami minden második férfit érint: gondokat okozott a kimerültség, otthon lecsökkent libidóval kevésbé teljesített.

“Az emberek nem tudnak önazonosak maradni. Márpedig csak úgy lehetünk hitelesek szeretteink vagy a barátaink szemében, ha vállaljuk önmagunkat. Sokszor feltűnik, ha egy nagyobb társasággal találkozunk, mindenki igyekszik sugallni a többieknek, hogy minden szép és jó. Majd eltelik 2-3 óra, és fény derül a valóságra, hogy mi a problémája a férfival a feleségének vagy fordítva. Álságos világban élünk. Nem szívesen fedjük fel, hogy éppen mennyire intenzív a párkapcsolatunk, kiváltképp a szexualitás terén. Mindenki tudja, akinek a barátnője vagy a felesége volt már áldott állapotban, hogy a kapcsolat intenzitása változhat. Még a gyermek megszületése után is. Bevallom, én is jártam már úgy, hogy akár egy hét is eltelt és Pamelával egyáltalán nem volt szexuális kapcsolatom, de persze mással sem” – vallotta be Berki.

Elsőszámú tabunak nevezhető a szexualitás, Krisztián azonban ebben is más, mint a legtöbb híresség. Őszintén vall arról, amit a legtöbb férfi kudarcként él meg.

“A férfi test általában 24 éves korunkig fejlődik. Utána viszont a libidónk és az azt befolyásoló tesztoszteronszintünk elkezd csökkenni. Nem véletlenül szoktak a férfiak 40 évesen megőrülni. Ilyenkor alapítanak második családot, cserélik le a velük egyidős feleségüket egy fiatalabb nőre. Ezek belső viharok. Ha kezeljük ezeket a problémákat, például egy természetes anyaggal – mint például a borbálafű, – kiegyensúlyozottabb lesz a párkapcsolatunk is. Manapság mindenki előnyben részesíti a natúr dolgokat, ennek ellenére sok igen hasznos növényről még csak nem is hallott, így nem is használja. Ezzel én is így jártam. Amikor aztán megtapasztaltam a borbálafű előnyeit, utána olvastam, és megtudtam, hogy a növény csökkenti a fáradságot és emeli a libidót. Az a férfi, aki rendszeresen fogyasztja valamilyen formában még a párján is észlelheti a jótékony hatásokat, Pamela is sokkal boldogabb és kisimultabb lett – avat be hálószobatitkaiba Berki.

berki krisztian

Minden második férfi küzd libidócsökkenéssel

A férfiak ma még mindig tabutémaként kezelik a potenciazavaraikat, pedig nagyon sok férfit érint ez a probléma, ami nem jelent egyértelműen impotenciát. Sokszor lelki okok, stressz vagy éppen csak a fáradság áll a vágymentes állapot mögött, de mivel a férfiak szégyellnek beszélni róla, sokszor a szorongás miatt még rontanak a vágylohasztó állapoton. Tudni kell, hogy a potenciazavar időszakos előfordulása nem tekinthető kórosnak, bárkivel előfordulhat és van rá megoldás. A téma komolyságát mutatja, hogy Magyarországon jelenleg négyszázezer férfi küzd teljesítési gondokkal szexuális téren. Először az 1990-es évek elején, az Egyesült Államokban készítettek statisztikát a férfiak ágybeli gondjaikról, kiderült, hogy 40 és 70 év közötti férfiak több mint a fele küzd valamilyen fokú szexuális problémával.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.