5 intimtorna tipp kamaszoknak, menstruációra

Nehéz napok praktikái – kamaszoknak – intimtorna segítségével. Olvasd el Gotlieb Ildi intimtorna tréner 5 tippjét, arról hogyan tedd könnyebbé a nehéz napokat!

1. Hinta a gátizmoknak

Ahogy el kezd egy lány menstruálni, elindul a nővé érés folyamata, és fókuszba kerül az intim zóna és az ott zajló funkciók. Természeti népeknél a gátizmok erősítését anyák adták át a fiatal lányaiknak az ivarérettség kezdetén. Menstruáció alkalmával havonta fellazulnak a medencefenék kötőszövetei. Menzesz előtti napokban, alatta és utána lévő napokban a záróizmok feszessége néhány napig csökken a normál szorító értékhez képest. Ekkor jelennek meg vagy ekkor erősödnek fel a medencefenék izmok gyengeségének és a kötőszöveti gyengeségnek a tünetei. Menzesz alatt érezhető a hüvely megduzzadása és állva lefelé húzó érzés kellemetlensége. Az intim torna alap gyakorlatai, könnyű talajon végzett menzesztorna gyakorlatokkal kombinálva segítenek az alhasi diszkomfort megszüntetésében és a pangó vér elszállításában. Érdemes minél fiatalabb korban megtanulni ezeket a könnyű és hatékony gyakorlatokat.

2. Hasi légzés

Ha elviselhetetlenek a görcsök, adj magadnak pár percet, akár a munkahelyeden is és végezz hasi légzést. Belégzésnél szívd a levegőt olyan módon, hogy ne a mellkasod emelkedjen először, hanem a hasadba szívd a levegőt. Lassú mély hasi légzéssel enyhítheted a görcsöket.

3. Lábmasszírozás

A testben létre jött energia blokkok oldására végezzünk lábanként 5-5 perces masszázst, ezzel serkentjük az energia áramlását és enyhíthetjük a panaszokat. Közepes erővel simítsuk a lábszárat a külső és belső oldalon egyaránt felfelé és lefelé, majd a bokatájékon körözve és a sarok részen is körbe-körbe. Érezni fogjuk a görcsök oldódását, ezután a rövid kényeztetés után.

4. Kerüld a sorban állást

Menstruáció alatt nem kellemes élmény a sorban állás és várakozás. Ilyenkor előfordul, hogy a mell a hasi rész a derék öv és a gát tájék „majd leszakad” ha még is rá kényszerülünk a hosszabb várakozásra, enyhíthetünk a tüneteken dinamikus farizom szorítgatással és lábujjhegyre emelkedés váltogatásával.

5. Melegítsd napfürdővel

Menstruációs zavaroknál és panaszoknál bevált módszer az alhas napoztatása. A méh és petefészkek a 10-15 perces kellemes meleg napsugár hatására jótékonyan reagálnak. Fontos a fokozatosság a napozás elkezdésekor. Akár szobában is tehetjük, ha nincs kertünk. Nyissuk ki az ablakot és üljünk egy székre a beérkező napsugár vonalába, tegyük szabaddá az alhas tájékát és élvezzük, ahogyan felszívja a meleget a has és energetizálódnak a női szerveink.

Ellenőrizd a jelenlegi intim fittséged egy állapotfelmérő kérdőív segítségével:KATT IDE!

Szerző: Gottlieb Ildikó – intimtorna vezető

Forrás: https://napidoktor.hu/index