10 tanács a gyermek egészséges táplálkozásához

Soha nem késő megtanítani a gyermeknek az egészséges étkezés elveit. A következőkben bemutatunk néhány tanácsot a gyermek egészséges táplálkozási szokásának kialakításához

1. Ösztönözd gyermekdet, hogy új élelmiszereket és ételeket is próbáljon ki.

2. Mutass jó példát gyermekednek, egy kiegyensúlyozott étrend alkalmazása által, mely egészséges élelmiszereken alapszik és korlátozd az édességek, sós termékek és szénsavas üdítők fogyasztását.

3. Étkezzetek meghatározott órákban, így a gyermek nem fog az étkezések között kóstolgatni és nassolni, hogy csillaptsa az éhségét.

4. Egyen együtt a család az étkezőben vagy a konyhában és nem a televízió előtt vagy olyan tevékenység közben, mely elveszi a gyermek figyelmét.

uzsonna2

5. Ne engedd meg a gyermeknek, hogy játékokat hozzon az asztalhoz.

6. Ne készítsen túlzottan fűszeres ételeket, mivelhogy ezek nem tartoznak a kicsi gyerekek kedvencei közé.

7. Ne adagolj túl sok sót, cukrot vagy mártást az ételekhez, annak érdekében, hogy a gyermek ne szokja meg ezeket a helytelen étkezési szokásokat.

8. Ha a gyermek nem eszik meg egy egész tányéryi ételt, tegyél neki kisebb adagokat.

9. Annak érdekében, hogy új élelmiszereket vezess be a gyermek étrendjébe, először kis mennyiséget adj neki (például, egy kanál) és ne erőltesd, hogy mindet megegye.

10. Ne feledd, hogy míg a gyermek folymatosan gyarapszik súlyban, aktív és egészséges, biztos, hogy elegendő kalóriát fogyaszt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.