Ez a gyerek hogy hasonlít az anyukáira

Az esküvőn anyu megcsókolta anyut és azóta boldogan élünk együtt, mint egy szép boldog család.

Az a feltételezés, mely szerint a gyermekeknek szükségük van anyára és apára is széles körben elterjedt. Erre hivatkoznak az úgynevezett nyolcas indítvány támogatói is, akik az azonos neműek házassági joga, és a meleg párok adoptálási joga ellen tiltakoznak.

Barack Obama egyik 2008-as beszédében külön kiemelte a családfők kulcsfontosságú szerepét a családi életben: “Az életünk alapjait alkotó dolgok közül a család az egyik legfontosabb, és nagyon fontos megértenünk és elfogadnunk, milyen pótolhatatlan szerepet töltenek be a család életében az édesapák.”

Egy, a Journal of Marriage and Family februári számában megjelent cikk azonban erősen megkérdőjelezi az apák gyermeknevelésben betöltött szerepét, és pótolhatatlanságát.38961“Igen fontos politikai döntéseket intéztek el arra hivatkozva, hogy egy gyermeknek anyára és apára egyaránt szüksége van. Mindezt úgy, hogy szinte semmilyen tudományos bizonyíték nincs, ami alátámasztaná ezt a feltételezést. Az egyik legnagyobb probléma, hogy az azonos neműek szülői képességeit kutató vizsgálati eredmények fölött a politikusok hajlamosak elsiklani” – nyilatkozta Timothy Biblarz, az USC Irodalmi, Művészeti és Tudományegyetemének szociológusa.

Biblarz és Judith Stacey (NYU) különböző kutatási anyagokat elemeztek, amelyek az egyedülálló édesanyák, és édesapák valamint a meleg házaspárok szülői képességeit vizsgálták. A felmérés során a kutatók nem találtak bizonyítékot a nemek szerint megoszló szülői képességekre, kivéve a szoptatást. Ezek szerint a szülők neme nem, vagy csak igen kevéssé befolyásolja a gyermekek pszichológiai fejlődését és szociális beilleszkedését.

Forrás: