A gyermekkori elhízás elleni küzdelem

Friss közvélemény-kutatás eredményei szerint az amerikaiak jelentős része úgy látja, az ország vezetésének fontos szerepe van abban, hogy a gyerekkori elhízás problémáját csökkentsék.

Elsősorban a demokratáknak, a fiataloknak, az afroamerikaiaknak és a spanyolajkúaknak az a véleményük, hogy a kormánynak megoldást kell találnia erre a kérdésre.

A Pew Research Center frissen közzétett kutatása szerint az amerikaiak 57 százaléka gondolja úgy, a kormánynak fontos szerepe lehet abban, hogy csökkenjen a gyermekkori elhízás mértéke.

Ugyanakkor ez a kutatás kizárólag erre a témára fókuszált, míg egy januári felmérésben, amely az országot érintő sok más problémát is vizsgált, ahol csak kevesen, a lakosság 19 százaléka tulajdonított kiemelt jelentőséget a kóros testsúlyproblémák állami szintű kezelésének.

hamburger12

A mostani felmérés szerint az eltérő demográfiai jellemzőkkel bíró társadalmi csoportok eltérő módon ítélik meg a kérdést. Szembetűnő a különbség mind a pártpreferencia, mind az etnikai hovatartozás, mind a korcsoportok között.

A válaszok szerint a demokrata párti szavazók 71 százaléka érzi úgy, hogy a kormánynak lépnie kellene a gyermekek egészséges testi fejlődése érdekében, míg a republikánus párti szavazóknak csak 41 százaléka vélekedik ugyanígy.

A függetlenek 57 százaléka értene egyet azzal, ha az Obama-adminisztráció a gyermekkori elhízás megfékezésére irányuló intézkedéseket fogadna el.

idealis_testsuly13A spanyolajkúak (83%) és afrikai amerikaiak (74%) többsége szintén a kormány szerepvállalása mellett foglalt állást, ugyanakkor a fehér lakosság körében csak minden második válaszadó tartja szükségesnek az állami beavatkozást.

A korcsoportokat tekintve az életkor előrehaladtával csökken az egyetértők aránya, míg a 18-29 évesek 69 százaléka látja úgy, hogy szükséges, hogy a kormány közreműködjön a gyermekkori súlyproblémák kezelésében, a 30 év fölöttieknek 59, az ötven évnél idősebbek 52, a 65 év fölöttiek 45 százaléka vélekedik ugyanígy.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.