Hasznos gyógytorna – Gyakorlatsor kismamáknak

A terhesség 2. trimeszterétől kezdve egyéni változékonyságokkal ugyan, de sok kismamának akadnak mozgásszervi, főként csípő-, derék- és nyak-vállöv eredetű panaszai.

Általában gyorsan orvosolhatóak a mozgásszervi betegségek, ha időben kezelésre kerülnek (gyógytorna, fizikoterápia, különböző mozgásprogramok, masszázs segítségével). Ezzel kapcsolatos gyakorlatsort mutatunk be, sok képpel.

Kismamáknál legtöbbször az eltolódott, megváltozott szerkezet, izomegyensúly és a hormonális változások a probléma gyökerei, ezeket leginkább egy jó tornával, vagy mozgással oldhatjuk.

Nézzük például, mit tehetünk, ha a kismama fájdalmat, feszülést, húzást érez a lapocka körül, vagy a dereka környékén. Az alábbi könnyű gyakorlatsorral oldhatóak a panaszok, könnyebbé válhat a mozgás.

terhesseg3

Ha nincs otthonában fizioball, egy nagy párnának dőlve is elvégezheti a gyakorlatokat, az ülős mozdulatokat pedig egy támla nélküli széken. Ha fekvéskor nem fér el hely szűkében a karja és lába, akkor a láb- és karnyújtások helyett enyhe könyök- és térdhajlítással is mozoghat.

A gyakorlatok ismétlésszáma 5-10 körüli. Egyik gyakorlatot se erőltessék túl, ahogy és amennyit a helyzet megenged, amennyi jólesik, annyit és úgy végezzenek! A légzés jól oldja az izmokat, csökkenti a feszültséget!

A gyakorlatsor részletes képanyaga itt található: KATT IDE!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.