A mértékletes alkoholfogyasztás terhesen jót tesz a babának?

Egyes tanulmányok szerint a terhesség korai szakaszában a mértékletes alkoholfogyasztás segíthet megelőzni a viselkedési problémák kialakulását a születendő gyerekeknél.

A kutatások szerint azok a nők, akik hetente 2-6 alkoholos italt fogyasztottak terhességük elején, sokkal életrevalóbb és pozitívabb beállítottságú gyermekeknek adtak életet, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztottak alkoholt terhességük alatt.

,,A pozitív viselkedésminta azt jelenti, hogy a gyermekeknek sokkal kevesebb érzelmi és viselkedési problémájuk volt, mint a többi gyermeknek” – nyilatkozta Dr. Monique Robinson, a Telethon Gyermekegészségügyi Intézet munkatársa. A kutatásban részt vett nők és gyermekek életét összesen 14 évig kísérték figyelemmel. A terhesség alatt hetente, majd a gyermekek megszületése után évente végezték el a vizsgálatokat.

terhes23

,,A kutatási eredményekből egyértelműen látszik, hogy a terhesség korai szakaszában a mérsékelt alkoholfogyasztás jó hatással van a gyermekek későbbi fejlődésére” – nyilatkozta Dr. Robinson, majd hozzátette: ,,Természetesen itt sem általánosíthatunk, ezért mindenképp kérjük ki nőgyógyászunk és terhességi gondozónk véleményét az alkoholfogyasztásról, hiszen az komoly problémákat is okozhat.”

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.