Az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap

Éjszaka az északi határ mentén több, délen kevesebb lesz a felhő, északon egy-egy zápor is előfordulhat. Napközben főként az északi és a nyugati területeken növekszik meg a felhőzet, emellett az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, a legtöbb napsütés délen, délkeleten valószínű. A délutáni, esti órákban elszórtan zápor is előfordulhat, néhol – nagyobb valószínűséggel az Alföld nyugati felén – zivatar is lehet. Az Alföldön megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között valószínű.

barka_tavasz_napsutes

A hazánktól északra húzódó hidegfront előtt egyelőre enyhe levegő érkezik fölénk, emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Szombatig minden nap számíthatunk többórás napsütésre, majd vasárnap már gyakran erősen felhős lesz az ég. Az időszak elején és végén szórványosan, közte inkább csak néhol várható csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, vasárnap lehet ennél kissé hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első felében 17 és 24 fok között várható, majd vasárnapra 9, 15 fok közé csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 20. 11,6 °C +5,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 23,2 °C (1937) legalacsonyabb hőmérséklet: -9,6 °C (1928)

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.