Az arc jégpakolás 5 csodás előnye

A megfelelő arcápolás nemcsak esztétikai szempontból elengedhetetlen – egészségügyi és higiéniai okokból szintén ajánlott. A természetes módszerek pedig számos esetben a legjobbnak bizonyulnak.

Ilyen a jégpakolás is, amelynek számos remek előnye van!

Bőrünk, s ezen belül különösen az arcunk az elsőszámú védelmi vonal környezetünkkel szemben. Megvéd minket a betegséget okozó mikroorganizmusoktól, ha jól gondoskodunk róla.

Ha szép és ápolt arcot, ragyogó bőrt szeretnénk, nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk. A természet hosszú évszázadok óta ellát bennünket különféle növényekkel és trükkökkel, hogy bőrünket megfelelően gondozhassuk és fiatalon tarthassuk.

 

Ezek közül az egyik legkönnyebben elérhető, természetes tipp az arc jégpakolása. De mire is jó ez?

1.Ragyogást ad: az arc jégpakolásához elegendő egy tiszta jégkocka. Csodásan egészséges és természetesen fénylő arcbőrt kapunk. Fogjuk meg a jégkockát és gyengéden dörzsöljük be vele az arcot – javítja a vérkeringést és hidratálja is a bőrt.

Tipp: az arc jégpakolását nemcsak tiszta jégkockából készíthetjük el – lehet benne fagyott gyümölcs is. Így vitaminokkal és ásványi anyagokkal is ellátjuk a bőrünket.

2.Tiszta bőr: a pattanásokkal küzdőknek különösen ajánlott az arc jégpakolása. Noha magától a pattanástól nem fogunk egyik napról a másikra megszabadulni, a jégkockás dörzsölés drasztikusan csökkenti a gyulladást és a kellemetlen érzést. Soha ne feledjük azonban: a jégkockának tisztának kell lennie és lehetőleg mindegyik pattanásra másikat alkalmazzunk, ha többet szeretnénk meggyógyítani.

jeges vodor

3.Megszünteti a táskákat: a szem alatti puffadás, azaz a jól ismert táskák sokak számára jelentenek mindennapos problémát. Mivel a jégkockás dörzsölés segít a vérkeringés javításában, a puffadást is csökkenti. Óvatosan alkalmazzuk viszont az arc jégpakolást, mert a szem alatti bőr igen érzékeny és ha közvetlenül használjuk rá a jeget, az az apró ereket károsíthatja. Tegyük a jégkockát egy puha anyagba, ruhadarabba és így helyezzük azt a szem alá, majd gyengéd mozdulatokkal masszírozzuk át egy kicsit a területet. Frissebbnek tűnhetünk akkor is, ha csak 2 órát sikerült aludnunk…

4.Pórus zsugorító: itt az ideje, hogy a drága póruscsökkentő kozmetikum helyett kipróbáljuk a természetes megoldást. Régi házi praktikáról van szó, amelynek lényege, hogy arctisztítás után hideg vizet löttyentünk az arcunkba, a pórusok méretének csökkentése végett. Hagyjuk hatni a jégkockákat a problémásabb arcterületeken, s valóságos „sima vásznat” képezünk a tökéletes smink felviteléhez.

5.Ránc megelőzés: mivel az arc jégpakolása javítja a vérkeringést, megfelelően oxidált és egészséges is lesz a bőrünk. Ezzel pedig nagymértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy gátoljuk a korai ráncok megjelenését. Megőrizzük a bőr természetes rugalmasságát.

Amikor a bőr elegendő oxigént kap, sokkal egészségesebb, gyorsabban gyógyul és az egész megjelenésünk jobb lesz – anélkül, hogy bármilyen drága kozmetikumra költöttünk volna. Éljünk az arc jégpakolásával!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php