Az anyajegyem a védjegyem – Szűrővizsgálaton járt R. Kárpáti Péter

R. Kárpáti Péter évekig bújt estéről estére Berényi András bőrébe, százezrek követték sorozatbéli mindennapjait. A mai napig sokan megállítják az utcán, hogy megkérdezzék, mikor tér vissza a sorozatba.

Azt mondja, ha valaki elsőre még bizonytalanul fürkészi is az arcát, az anyajegyét látva biztosan felismeri. Mára ez lett a védjegye, nem csoda tehát, ha különösen odafigyel rá, mint általában az egészségére.

„A szűrés segít, hogy sokáig élhessem úgy az életem, ahogy én szeretném”

Ha a híreket böngésszük, a művésszel kapcsolatban több egészséggel, mozgással kapcsolatos rendezvényen történt közreműködéséről olvashatunk. R. Kárpáti Péter számára mindig is fontos volt egészségének megőrzése, így rendszeresen jár szűrővizsgálatokra is.

Egy ideje már abba a korba léptem, amikortól még inkább felértékelődik a megelőzés szerepe. Igyekszem erre tudatosan figyelni, hiszen 50 év felett számos betegség kockázata megnő. Ha ezeket idejében felismerik és akár életmódváltással, akár gyógyszerekkel kezelik, akkor sokáig aktív életet élhetünk” – mondja a műsorvezetőként és íróként is tevékenykedő színművész.

A legjobbkor lépett

A bőrön zajló rosszindulatú elváltozások akár évekig is észrevétlenek maradhatnak. Ha idejében felismerik, és szükség esetén sebészi úton eltávolítják a rosszindulatú növedéket, akkor jó eséllyel teljes gyógyulást érhetünk el” – hangsúlyozza a rendszeres szűrés fontosságát a vizsgálatot végző dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, az Anyajegyszűrő Központ főorvosa. Az ősz és a tél ideális időpont mind a teljes testtérképes anyajegyszűrés, mind pedig szükség esetén az anyajegyek eltávolításának elvégzésére. Ilyenkor a sebgyógyulás feltételei kedvezőbbek, a hegek fényvédelme sem jelent problémát, mint napsütéses évszakokban.

Kettős biztonság: az orvos és a gép is vizsgál

A teljes testtérképes anyajegyszűrés a teljes testfelületről készít képeket, és a szoftver alkalmassá teszi arra, hogy az egyes anyajegyek változásait az orvosnak külön is jelezze. A digitális formában rögzített képanyag, így a beteg összes anyajegye dokumentált, bármikor előkereshető és összehasonlítható a későbbi vizsgálatok során.

Az arcon lévő anyajegyet plasztikai sebésszel távolíttassuk el

Szerencsére a vizsgálat semmilyen problémát nem jelzett a mára védjeggyé lett anyajegy esetében sem. A főorvosnő azonban elmondta, ha valamikor mégis szükség lenne az eltávolítására, azt mindenképp plasztika sebésszel javasolt elvégeztetni. Különösen az arcon, dekoltázs területén lévő anyajegyek esetében fontos szempont még az esztétika. Plasztikai sebészeti eltávolítás  az esztétikai szempontokat is figyelembe veszi.  Arcon elvégzett beavatkozásokhoz javasolt gyakorlott, nagy tapasztalatú, onkológiai szempontokat szem előtt tartó szakemberhez fordulni. A  végső kozmetikai eredmény függ az  eltávolított képlet méretétől, az egyéni sebgyógyulástól, illetve a páciens műtét utáni  heg- és bőrvédelmétől.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.