Az alvás már nem álom: álmosító kence a láthatáron!

Unjuk már, hogy éjszakánként forgolódunk, gondolkodunk, csak aludni nem tudunk? Altató tabletták helyett készítsünk magunknak egy álmosító balzsamot, természetes összetevőkből!

Álmosító kenőcs – furcsán hangzik? Pedig létezik, csak el kell készíteni! Ha egyre fárasztóbb számunkra, hogy éjszakánként nehezen megy az alvás, gyakran forgolódunk és gondolkodunk a problémáinkon, itt az ideje tennünk vele egy próbát!

A saját készítésű nyugtató balzsam ráadásul a lábat is puhává varázsolja – összetevői között megtaláljuk az illóolajokat is. A mennyiség bőven elég számunkra, így a felesleget akár el is ajándékozhatjuk. Csodás illat, remek hatás!

jó alvás

Hozzávalók:

1 csésze kókusz olaj; 1 csésze olíva olaj; 4 evőkanál lereszelt méhviasz; egyenlő mennyiségű levendula, narancs, cédrus, bormenta és fahéj illóolajok.

Tegyük fel a kókuszolajat, az olíva olajat és a méhviaszt egy fém vagy üveg tálba főni, melegítsük dupla forralóval, vagy csak lassan, mikrohullámú sütőben, rövid szakaszokban. Ha az egész megolvadt, keverjük meg jól, majd vegyük le a tűzről.

Ezután keverjük össze az illóolajokat az igazi, álmot hozó mixhez! A levendula igen ismert nyugtató hatásáról, míg a narancs és a fahéj segít megnyugtatni az idegeket. A cédrusfa, a fahéj, az ylang ylang kellemes, földes jellegű illatot ad. A borsmenta lazítja az izmokat. Kb. 50 cseppet használjunk mindegyik illóolajból a kiváló keverékhez. Adjuk hozzá a kókuszolajos mixhez.

Majd óvatosan töltsük tisztára mosott üvegekbe a keveréket. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, majd fedjük be. Készen is áll a használatra!

Tartsuk az ágyunk közelében. Kenjük be vele a lábunkat, húzzunk a lábra zoknit, majd feküdjünk le aludni.

A talp nagyobb pórusai lehetővé teszik az illóolajok beszívódását, gyorsan átjutnak a testen és segítik a relaxációt.

A kezünkbe is masszírozhatjuk, valamint a fájó izmokba. Csupán megnyugtatásként is használhatjuk a halántékra kenve – gyors hatást érünk el vele.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás: