Az aloe vera drog

Az aloe verás termékek sokak szemében egyenlők az ötcsillagos minőséggel, de kevesen tudják, hogy ez a növény hivatalos drog.

Persze ez mit sem von le az értékéből. Az Aloe Verát az ősidők óta használják különféle betegségek gyógyítására. Sikere aztán évezredeken át ívelt, és napjainkban is töretlen hírnévvel büszkélkedik, mert a modern orvoslás is elismerte.

Az uralkodó családfája

Az Aloe Verára méltán mondhatnák, hogy a keresztapa filmek ihletője, hiszen ennél a terméknél is legalább olyan fontos a család. Széles e világon több tucat termékcsaláddal találkozhatunk: arctisztító tonikok, szappanok, egyéb tisztálkodó szerek, rostos italok kacsingatnak ránk online boltok virtuális polcairól, már kevéske utánajárással is.

Kezdetek

Mindezek alapját egy féltrópusi növény adja, amelyről az első írásos emlékeinket az i.e. 15. századra datáljuk. Az örök élet szimbólumaként a fáraók balzsamozásához használt anyag volt, erről az ókori Egyiptomból származó sumér agyagtáblák tesznek tanúbizonyságot.Kleopátra pedig már életében is szívesen kényeztette magát a növényből nyert anyaggal, hogy ápolja bőrét.

aloe1

A szer bizonyít

De nem csak Egyiptom fáraónője vette sok hasznát: kezdetben a katonák is gyógyítgatták sebeiket vele, majd az orvostudomány egyre inkább felfedezte magának a növényt.

Így nem kellett sok hozzá, hogy hamarosan több kontinensen is elterjedjen. Mire a keresztes háborúk során a növény Európába is eljutott, már termesztették az Egyesült Államok vidékén, a Földközi tenger mentén, valamint Dél-Amerikában is. Mára mintegy 250-300 alfajáról tudunk szerte a világban, azonban csak kevés rendelkezik gyógyító hatással, közülük is az Aloe Barbadensis Miller, avagy a hétköznapi értelemben vett Aloe Vera a legalkalmasabb felhasználásra, illetve ez a legelterjedtebb.

Sokrétű hatásfok

Hamarosan az egyes részeit a legkülönfélébb orvosi szakterületek hasznosították: levelének hártyája aloint tartalmaz, amely hánytató, hashajtó hatású, és a mai gyógyszergyártás múltjának elengedhetetlen része.

Gélállománya már gombaölő, gyulladáscsökkentő, antibiotikum-, valamint regeneráló hatású is.

Kiemelkedően magas enzimtartalmát az emberi szervezet méregtelenítési folyamatainak segítőjeként, és a tápanyag-felszívódás gyorsítójaként tudja felhasználni.

A növény hatóanyagai erősítik az immunrendszert és csökkentik más gyógyszerek mellékhatásait, illetve segítenek a szervezetben felhalmozott méreganyagok kiürítésében.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.