Az 5 legjobb dolog, ami az almával történhet!

Az alma nemcsak belsőnkre van jó hatással, külsőleg is megszépít. Az almás finomságokat pedig ugye nem kell bemutatni?

Lehet, hogy nem tudunk még eleget az almáról?

Érdemes napi kettőt elrágcsálni belőle, része az egészséges táplálkozásnak. Az almaecet áldásos hatásait már az ókorban is ismerték, a gyümölcsöt számos ételhez, süteményhez használjuk, és ezt a külsőre is mutatós, hívogató gyümölcsöt a szépségipar is alkalmazza.

alma

Az alma, a megtermékenyülés, a szerelem és az eredendő bűn szimbóluma egykor gyógynövénynek számított: használták az ókori görögök, egyiptomiak, rómaiak, sőt a kínai és indiai orvosok is. Hasmenést kezeltek vele például. A modern tudomány az alma még több jótékony hatására világított rá.

Gyulladások, láz, rekedtség, álmatlanság, sőt a köszvény és székrekedés ellen is bevethető. Az alma tartalmaz almasavat, vitamint, pektint – mely csökkenti a koleszterinszintet -, és foszfort. Bármennyire nem újdonság: az egészséges táplálkozás egyik alap pillére az alma.

Alma nyersen

Indítsuk a reggelt a szokásos betevőnk mellett almával! Rostban gazdag, ezért felpezsdíti a testnedveinket, felfrissít, energikusabbnak érezzük magunkat – este ezzel szemben az alma megnyugtatja az embert, és jobbat alszik tőle. Egészséges táplálkozás elképzelhetetlen nélküle, hiszen méregtelenít, szabályozza a vese és a máj működését, segíti az emésztést, kiegyensúlyozottabbá tesz.

almaecet21000

A csodálatos almaecet

Az almaecetet már Hippokratész is említette írásaiban, tehát az ókor embere is ismerte és alkalmazta. Számos ásványi anyag van benne, melyek fontosak a szervezet számára, emiatt is könnyű vele diétázni -még olyan nyomelemeket is megiszunk általa, amit lehet, egyébként ritkán veszünk magunkhoz. Minden étkezés előtt két kávéskanálnyi almaecet vízbe keverése és megivása lassan, de biztosan fogyaszt. Ha hajmosás után almaecetes vízzel leöblítjük, fényesíti a hajat. Fogyasztása szebbé teszi a bőrt – mivel gyulladás ellen is hatásos, sőt, egy almaecetes fürdő a viszketést is enyhíti.

Az az isteni almás süti!

Mielőtt elkanyarodunk a szépségipar irányába, meg kell említenünk, mennyi finomság készül ebből a külsőre is csinos gyümölcsből! Aligha van másik, melynek ilyen széleskörű a felhasználása! Talán felsorolni sem lehet, mi mindenbe tehetjük, keverhetjük bele. Almás pite, almatorta, almalekvár, almaszósz, almamártás, almás gyümölcskenyér, almagombóc, almafelfújt, almaleves, almabefőtt, és még folytathatnánk.

Nagyon kedvelt az almalé, az almás tea is. Az alma saláták alkotórésze lehet, köretnek húsok mellé kiváló, a sült alma magában is finom, sőt, almarántotta is létezik! No, és ne feledkezzünk meg az isteni almaborról sem!

almaecet1000

Szeretjük az almás tusfürdőt?

Az alma jótékony hatásait a szépségipar is kihasználja. Gondoljunk csak bele, hányféle kozmetikumot látunk, ami alma felhasználásával készül? Nem véletlen, hiszen bőrszépítő, egy alma felhasználásával készült tusfürdő pedig kifejezetten frissítő hatású, könnyebben felébreszt. Almakivonatot tartalmaznak a szemránckrémek, bizonyos arckrémekbe almamag-kivonatot tesznek, mivel csökkenti a ráncokat.

Ha a haj szárítása előtt almakivonatos oldatot fújunk a tincseinkre, a dús hatást érünk el. Nem véletlen, hogy a reklámokban ebbe a gyümölcsbe harapó hölgyek-urak hófehér fogakkal rendelkeznek – az alma fogyasztása valóban szépíti a fogakat.

Karácsonyfadísz

Végül, de nem utolsósorban, ki ne csodálná meg télen a szárított almakarikákból készült díszeket? Karácsonykor különösen népszerűek, akár a fára akasztva, akár egyéb díszek alkotórészeként. A „bio-karácsonyfa” kedvelői például rögtön gondolni fognak rá, mert az alma az egyik legjobban használható gyümölcs, amiből mutatós dísz készülhet…

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.