Alvás világnapja Magyarországon – 2015.03.10. -én

Magyarország 2015-ben hetedik  alkalommal csatlakozik a világ legnagyobb alvásorvosi szervezete, a World Association of Sleep Medicine (WASM) partnereként, a World Sleep Day – Alvás Világnapja nemzetközi eseményéhez.  Budapesten a WSD Programiroda, a Benyovszky Orvosi Alvásközpont szervezésében 2015. március 10-én kerül sor az országos rendezvényre, sajtókonferencia keretében. 

Magyarországon az alvásközpont felmérése szerint az alvási gondokkal hosszabb ideje együtt élők aránya a 40 év felettiek körében 46 %. Ez a jelenleg ismert nemzetközi, és a korábban végzett hazai alvásállapotnál kedvezőtlenebb. A szakemberek hangsúlyozzák: az alvásért sokat tehetünk mi magunk is az életmóddal, az alvási körülmények megfelelő megválasztásával, és ha alvászavar áll fenn, akkor azzal, hogy mielőbb gyógyító megoldást keresünk az alvászavarok megszüntetésére. A magyar alvásorvoslás színvonala magas, a hazai kevés számú  alváslaboratóriumok rendelkeznek az európai orvosi minősítési akkreditációval. A nemzetközi alvásorvosi világszervezet a magyarországi tevékenységet kiemelkedőnek értékeli, az alváskultúra erősítése érdekében végzett munkát Distinguished Activity Award elismerésbe részesítették.

WSD 2015 logó magyar

Magyarországon egyre többen csatlakoznak a minőségi alvást elismerő és azért tenni kívánók körébe: szervezetek, vállalatok, intézmények ; orvosok, gyógyítók és magánszemélyek – ők a hazai alváskultúra első követei. Számukra és az együttes, szervezett aktivitás érdekében jön létre a MAGYAR ALVÁSSZÖVETSÉG, amelynek bejelentésére az Alvás Világnapi rendezvényen kerül sor. A szervezet nyitott, és nemzetközi kapcsolataival, szakmai koordinációval készen áll a hazai közvélemény tájékoztatására és megnyerésére mindazokkal akik szövetségben együtt  kívánnak tenni  a civil szervezetek számára rendelkezésre álló lehetőségekkel.

2014-ben az alváskultúra érdekében végzett tevékenységéért elismerést kaptak: Pharma Nord Hungary, Billerbeck Magyarország, Four Seasons Holtel Group (Sleepfriendly Hotel Program).

         WORLD ASSOCIATION  OF SLEEP MEDICINE NYILATKOZAT

Kijelentjük: az alvatlanság globális járvány, amely veszélyezteti az egészséget és az életminőséget, amelynek megelőzésére és kezelésére készen állunk. Az ehhez szükséges első lépés a tudatos cselekvés valamennyiünk részéről, akik úgy gondoljuk, hogy az alvatlanság megelőzhető és gyógyítható betegség az egész világon. (WASM, New York, 2015. január).

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.