Aligátoros afrodiziákum, vagyis avokádó

Zöldség vagy gyümölcs? Kenjük vagy szeljük? Termeljük vagy vegyük? Afrodiziákum, de miért? Itt az ideje a leleplezésnek!

Aki kapja, marja

A sok helyen aligátornövénynek keresztelt gyümölcs, amit zöldségként fogyasztunk. Felhasználása rendkívül változatos. Ehetjük önmagában, megtöltve, kenyérre kenve, salátaként vagy akár turmixlova. Sokak szerint citrommal megcsepegtetve, sózva, borsozva érződik ki leginkább különös ízvilága.

A Dél-Amerikában őshonos gyümölcs ma már bármelyik zöldségesnél beszerezhető, tehát érdemes körbekémlelni. Mivel sok gonddal jár a termesztése, célszerűbb boltból beszerezni. Annak ellenére, hogy magas a kalóriatartalma a fogyózóknak sem kell rettegniük, ezek ugyanis a szervezet számára hasznosítható kalóriák.

Avokádó-válogató

Forma és szín szerint négy fajtával találkozhatunk az avokádó vadászat során. Ízük és színük csupán árnyalatnyit különbözik, de érdemes mindegyiket kipróbálni, ha módunk van rá. A lilás feketétől a világoszöldig kedvünk szerint válogathatunk.

avocado

Egy dologra viszont mindenképpen figyelnünk kell. Az érett avokádó rücskös héja enyhén benyomható. A kemény darabokat hagyjuk a boltban. Ha mégis kifogtunk egy éretlen fajtát, csomagoljuk papírba, és hagyjuk érni még 1-2 napig. A megpuhultakat viszont mielőbb készítsük el, mivel hamar megromlik.

Nincs korhatár

Az avokádó számos különlegessége közül az egyik, hogy a babáknak kiváló eledel pici kortól, mivel semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz. Számos receptet találunk, amelyek segítenek abban, hogy mindig változatos formában adhassuk a csöppségnek.

Pikáns részletek

A körtéhez hasonló csepp alakú avokádó herefa néven is ismert. Az érdekes elnevezést elsősorban nem a külseje miatt kapta, hanem mert párosával lóg a fákon. Emellett az a hír járja, hogy kiváló afrodiziákum az avokádó. A gyümölcs feléleszti a nemi vágyakat és javítja a szexuális állóképességeket. Bár ezt elsősorban a népi gyógyászatból és nem kutatási eredményekből tudjuk, érdemes kísérletezgetni, hiszen mellékhatásokkal nem jár a fogyasztása.

avokádó

Mindenkinek mindenkor jó, de miért?

A gyümölcshús nem csak finom, de hasznos is. Az értékes olajokban és ásványi anyagokban bővelkedő “rücskös körte” fogyasztása elengedhetetlen. Többszörösen telített zsírsavak B1, B2 és E vitaminok kifogyhatatlan forrása.

Vagyis egyszerre segít az emésztési zavarokon, serkenti a szív és érrendszer működését. Emellett lassítja az öregedést. Maszkot keverve belőle puhává és simává varázsolja a bőrt. Ezek miatt javasolják, hogy már kicsi kortól fogyasszuk egész életünk során.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.