Alapvetően napos időnk lesz hidegfronti hatásokkal

Alapvetően napos idő lesz, csak gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Futó zápor elsősorban a Duna-Tisza közén alakulhat ki.

Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, elsősorban a Bakonyban, illetve az északkeleti országrészben viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 28 fok között várható, az északi tájakon lesz hűvösebb.

Hideg jellegű fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, szédülés és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel, erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak, továbbá hosszabbá válhat a reakcióidő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is az alacsony-közepes tartományban marad. Esetenként közepes koncentrációban lehet jelen a pázsitfűfélék és az útifű virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.