Akár az erdőben – 10 tipp, hogy mit tegyünk egy farönkkel!

Ha hozzájutottunk egy-két darabhoz, vagy ki szeretnénk próbálni, mi is lehetne belőle otthonunkban, íme néhány remek tipp a farönk „átalakításához”!

Egy olyan otthonban, ahol számít a természetközeliség, a meghitt hangulat, csodálatos „karriert” futhat be egy farönk. Kár lenne a fák vaskos maradványát veszni hagyni, hiszen többféle bútordarabként is remekül funkcionálhat.

A farönkök sokszor éveket töltenek a szabadban száradva, ám lakásunkban jó szolgálatot tehetnek, valósággal újjászületnek!

Hogy mi lesz a farönkből, az attól is függ, hogy mekkora és milyen a formája: terebélyesebb és alacsonyabb, vagy hosszúkás és kisebb?

Válhat a farönkből játékos dísz a kerti asztalon, de a legkézenfekvőbb gondolat mégis fa asztalt készíteni belőle. Ha bútorainkhoz, illetve szobánk stílusához, hangulatához jól illeszkedne, nincs is természetesebb, no és különlegesebb egy farönk asztalnál!

faronk1

Lehet az fa dohányzóasztal vagy kisméretű és hosszúkás fa asztalka, amelynek felülete éppen csak annyira elég, hogy rátegyünk egy könyvet és egy poharat, és behuppanjunk mellé a fotelba. A rönköt nem fontos befesteni, de ha a szoba színeihez, hangulatához úgy jobban illeszkedik, akkor érdemes. Akár sámli is válhat a farönkből, mely remek kiegészítője lehet a dohányzóasztalnak, olyan árnyalatban, ami leginkább passzol a többi bútorhoz és a persze az asztalhoz.

No de milyen mutatós fa asztalt készíthetünk saját kezűleg a farönkből? A szélesebb változatokat kiválóan használhatjuk fa dohányzóasztalként. Meghagyhatjuk őket eredeti színükben, esetleg kerüljön a tetejükre lekerekített üveglap.

Aranyszínű festékkel csodaszépek lehetnek – de ha inkább a fehér illene a szobába, akkor fehérre festve is igen különleges látványt nyújtanak! A fehérre festett farönkre sötétebb színnel különféle minták, díszítések is kerülhetnek.

faronk3

A fa asztalon néhány gyertya, régies tartóban – igazi nosztalgikus, rusztikus hangulat költözik a helyiségbe, már csak egy lobogó kandalló hiányzik, és akár az erdőben is érezhetjük magunkat…!

Azokba a helyiségekbe, ahol a konzervatívabb stílus, a kecskelábú bútorok vagy fémes részletek  dominálnak, a farönköt a stílusnak megfelelően használjuk fel: alumínium lábakkal kiegészítve! Kellemes hangulatteremtést!

Forrás: https://napidoktor.hu/index