Ágyban, párnák közt halni meg.. kösz, inkább nem!

Nem mindegy, hogy milyen a fekhelyed. Eláruljuk, hogy mennyire fontos az ágy minősége és az egyszerű fizikai kényelem.

Egyeseknek mindössze egyetlen, nevetségesen egyszerű megoldásra van szükségük, hogy helyreállítsák alvásciklusukat. A pihentető alváshoz a legegyértelműbb helyen találjuk a kulcsot. Az ágynál, ahol minden kezdetét veszi. A születés, a gyermeknemzés és utolsó lehelettünk párnás fekhelye. A Nap nyugtával itt találunk menedékre és itt ér bennünket a hajnal. Különféle egészségügyi gondok búvóhelye lehet egy rossz minőségű ágy, ezért sem mindegy, hol hajtod álomra a fejed.

Győződj meg róla, hogy kényelmes a fekhelyed!

Sokan túl sokáig használják ugyanazt a matracot, párnát és paplant. Ezek elhasználódnak egy idő után, és egyre kényelmetlenebbé válnak. Rettenetes helyzet, ha lefekszel az ágyadba, és még csak nem is érzed magad kényelmesen.10090Inkább ellenőrizd ? ha otthon vagy, menj, és most rögtön tedd meg! ? a párnákat, a paplant vagy a takarót és a matracot. Arra a kérdésre keresd a választ, hogy ha egy luxusszállóban töltenéd a hétvégét, örülnél-e, ha az előtted álló ágyban kellene aludnod. A legtöbben csak igazán különleges alkalmakkor engedhetik meg maguknak, hogy luxusszállodában töltsenek egy éjszakát, viszont szinte minden éjjel a saját ágyadban alszol.

Sokkal jobban jársz, ha a pénz a saját ágyadra költöd, mintsem egyetlen extravagáns éjszakára herdálod el az egészet. Még akkor is megéri a befektetést, ha egy darabig spórolnod kell. Vehetsz egy vékony derékaljat is, amely átalakítja a szebb napokat látott matracod. Van egy régi mondás, amely a mai napig igaz: ?Ágyon és cipőn sose spórolj, mert a kettő közül mindig valamelyikben vagy!?

részlet Paul McKenna: Aludj jól! c. könyvéből

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.