A tíz legboldogabb ország közé kerülhet Magyarország

Hazánkban a felnőtt lakosság 10,5 százaléka szenved depressziótól, az Európai Unió országai közül Magyarországon a legelkeseredettebbek az emberek. Ezen változtatna a Be Positive Way nevű független kezdeményezés, ami egyedülálló motivációs és önfejlesztő társadalmi közösséget hoz létre. A program célja, hogy bekerüljünk a világ tíz legboldogabb országa közé.

A Be Positive Way (Be+) nevű kezdeményezés 10 éves célkitűzése az, hogy Magyarország a világ 10 legboldogabb országa közé kerüljön. Ehhez hatalmas összefogásra van szükség, hiszen hazánk a 75. helyen végzett az ENSZ által létrehozott – a világ 150 országát vizsgáló –  Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata (SDSN) rangsorában; az Eurostat legfrissebb felmérése szerint pedig a felnőtt magyar lakosság 10,5 százaléka szenved depressziótól.

A program keretében felépül Magyarország legnagyobb független önfejlesztő közössége, amelyhez egy applikáción, és a közösségi média felületeken keresztül egyaránt lehet csatlakozni. A tagok megosztják egymással saját pozitív történeteiket, motiválják egymást saját maguk és mások elfogadására és a társadalmi szerepvállalásra.  A Be+ indulását követő három hétben közel egymillió embert ért el. Nagykövetként olyan ismert emberek csatlakoztak a közösség építéséhez, mint Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Lackfi János író, költő és Szabó Péter motivációs előadó.

„A Be+ mindenkinek szól nemtől és társadalmi pozíciótól függetlenül, akik szeretnének jobb viszonyt ápolni önmagukkal, szeretnének elégedettek lenni az életükkel és készek tenni is ezért. Emberek tömegei jutottak már el oda, hogy változtatni szeretnének az életükön, de nem találják ennek sem módját, sem eszközeit. Nekik kínál alternatívát a Be Positive Way.” – mondta el Szijj András, a kezdeményezés ötletgazdája hozzátéve, hogy az egyéni fejlődésre fókuszáló aktivitások mellett már dolgoznak az emberbarát munkahelyek fenntartását célzó programjukon is.

A kezdeményezés alap gondolatát a Paraziták a Paradicsomban című, 2017-ben készülő független magyar film története adta, amiben a főszereplők abszurd élethelyzete különböző társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index