A szülő a szexmodell

Online felmérés kimutatta, hogy a szexualitás témakörében a tizenévesek 45 százaléka szüleit tekinti modellnek, 32 százalék a barátait, és csupán 15 százalék vesz példát a celebekről.

Dr. Jean-Yves Frappier, a Montreal Egyetemhez tartozó Sainte-Justine Kórház Kutatóközpontjának munkatársa a Kanadai Gyermekgyógyászok Szövetségének 88. éves konferenciáján fogja ismertetni a nyilvánossággal a vizsgálatok eredményeit, melybe 1139 tinédzser korú gyermekkel rendelkező anyát és 1171 tizennégy és tizenhét év közötti fiatalt vontak be.

Fontos bár cseppet sem meglepő, hogy a felmérésből kiderült, azok a tizenévesek, akik szüleiket tartják példaképüknek, olyan családokban élnek, ahol a szexualitásról nyíltan beszélnek, és emellett ezek a tinik sokkal felvilágosultabbnak mutatkoztak a szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatos kockázatok terén is.

shutterstock_60331810

További érdekességként az is ismertté vált, hogy a felmérésben résztvevő anyák 78 százaléka gondolta úgy, hogy gyerekei a kortársakról veszik a példát, illetve, hogy káros következményekkel jár, ha az apa nincs bevonva a családon belüli kommunikációba. „A szülők hajlamosak alulbecsülni saját szerepüket a gyermekeik életében” – jegyezte meg Frapper. „Az egészségügyi dolgozók és a média fontos szerepet játszhat abban, hogy a szülők végre megértsék, igenis nagyon fontos szerepe van a gyerekeikkel való kommunikációnak.”

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.