A fiatalok nyitottak a biztonságos szexre

A Durex nem adja fel a harcot a hivatalos biztonságos szex emoji érdekében, és a legutóbbi globális kampányára érkező reakciók is azt bizonyítják, hogy egy kondom emoji megváltozatná a fiatalok kommunikációját a szexről.

Múlt héten a Durex az AIDS világnapjára leleplezte az “esernyő esőcseppekkel” emojit, mint az ideiglenes, nem hivatalos biztonságos szex szimbólumát, amely egy globális felmérés legnépszerűbb választottja lett.1 A bejelentés hihetetlen reakciót váltott ki, december 1-jén az esernyős emotikon elárasztotta az internetet, ezzel is megmutatva az Unicode-nak a kondom emoji szükségszerűségét.

Az AIDS világnapján az emberek Twitteren 15 000 alkalommal osztották meg az emojit, ezzel is támogatva a kezdeményezést. A kampány #CondomEmoji hashtagje 44 millió potenciális felhasználót ért el világszerte. Egy kísérő globális közvélemény kutatás eredményével támogatta az ügyet, miszerint a fiatalok több mint háromnegyede használ hangulatjeleket a szex megvitatásához, illetve 91,7%-uk egyetért abban, hogy egy kondom emoji jelentős mértékben segítene a biztonságos szex elősegítésében.

ovszer1

Most az Emojipedia, amely a világ legmegbízhatóbb emoji-forrása, a kampány hatására frissítette az esernyő esőcseppekkel emoji jelentését. Továbbá egyedülálló módon új bejegyzést készített a még nem jóváhagyott #CondomEmoji-nak. Erre még nem volt példa olyan hangulatjel esetében, ami hivatalosan még nem létezik, így ez a lépés is arra ösztönzi az Unicode-ot, hogy vizsgálják felül korábbi döntésüket, és fogadják el a #CondomEmoji-t.

Volker Sydow, a Durex nemzetközi igazgatója elmondta: “Tudjuk, hogy a fiatalok hangulatjeleket használnak a szex megvitatásához. Miután a héten ennyi ember megosztotta a nem hivatalos biztonságos szex emojit, még jobban megbizonyosodtunk arról, hogy egy igazi #CondomEmoji is szükséges a hivatalos gyűjteményhez, hogy biztonságosabbá tegyük a szexet.”

Az Emojipedia alapítója, Jeremy Burge5 hozzátette: “Ha a fiatalok 60%-a, aki eddig kellemetlenül érezte magát, amikor szóba került a biztonságos szex, most jobban meg tudja értetni magát az esernyő hangulatjel segítségével, az nagyszerű. Az emotikon-használat rugalmas, és folyamatosan változik az idők során. Az emoji egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy az ilyen és ehhez hasonló beszélgetéseket megkönnyítse.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.