A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés, este hidegfront

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, de a Tiszántúlon felhősebb égkép valószínű kevesebb napsütéssel.

Szórványosan – a Duna mentén nagyobb számban, Borsodban, Szabolcsban kissé kisebb eséllyel – kell záporra, zivatarra számítani a déli óráktól kezdve. Az északi, északkeleti szél ma még megélénkülhet, kedden már gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környékén átmenetileg megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 30 fok között alakul.

Fronthatás eleinte nem veszi igénybe szervezetünket, csupán kedden késő este érheti el a Kárpát-medencét egy hidegfront északnyugat felől. Akkortól jelentkezhetnek tünetek: fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás.

40149042 – happy children showing thumbs up in the swimming pool. funny kids playing outdoors. summer vacation concept

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja várhatóan alacsony-közepes, helyenként elérheti a magas szintet. Az útifű virágpora alacsony-közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu