A cseresznye befőzés szinte gyerekjáték!

A cseresznye befőzése első hallásra kicsit ijesztőnek tűnik, pedig szinte gyerekjáték. Bemutatunk két remek és egyszerű cseresznye befőzés receptet, érdemes őket nyáron kipróbálni!

Cseresznye befőzés 1. recept:

Alapadag: tetszés szerint + a sziruphoz víz, és cukor

Elkészítése: A nem túlérett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, és üvegekbe rakjuk.(az üvegeket csak az alsó karimáig töltjük) Egy liter vízből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, majd ráöntjük a gyümölcsre úgy, jó ujjnyi híján ellepje. Az üvegeket lezárjuk, gőzölő edénybe tesszük, és a gyöngyözés kezdetétől számítva 20-25 percig gőzöljük. A befőttet a gőzölgő edényben hagyjuk kihűlni.

Cseresznye befőzés 2. recept:

Alapadag: tetszés szerint, + üvegenként 4 evőkanál cukor és késhegynyi tartósító

Elkészítése: A cseresznyét megmossuk és lecsöpögtetjük. A befőttes üvegek aljára 2 púpos evőkanál cukrot öntünk, majd az üvegekbe belerakjuk a cseresznyét, a tetejére újra 2 kanál cukor kerül.  Minden üvegbe késhegynyi tartósítót dobunk, majd az üvegeket kb. háromnegyed részig meleg vízzel feltöltjük.

Az üvegeket lezárjuk, és gőzölő edénybe tesszük. A gyöngyözéstől számítva 5-6 percig gőzöljük. (A gyümölcs kissé összeesik, és levet enged!). A gőzölő edényben hagyjuk kihűlni. Ha celofánnal zárjuk le az üvegeket, akkor a tartósítószert nem a szirupba, hanem a két celofánréteg közé tesszük, a celofánra pedig gőzölés közben nedves ruhát terítünk.

Elkészítés: 70-80 perc Nehézség: 1

Forrás: https://napidoktor.hu/index