8+1 titok Hosszú Katinka múltjáról

Hosszú Katinka néhány napja indult el Rio de Janeiróba, hogy részt vegyen az augusztus 5-én startoló Riói Olimpiai Játékokon. Hamarosan a családja is utána utazik, hogy jelenlétükkel támogassák Katinkát élete 4. olimpiáján.  

Katinkát és édesanyját, Bakos Barbarát még áprilisban választotta nagykövetének a P&G  „Köszi, Anyu!” kampányához, melynek köszönhetően az úszónő és édesanyja a szokottnál egy picivel több időt tudtak eltölteni együtt: interjúkat adtak és rendezvényeken vettek részt közösen. Ennek kapcsán, a sport és üzleti hírek mögé tekintve beszélgettünk Barbarával és tudtunk meg olyan érdekes, magánéleti dolgokat az Iron Lady-ről és az ő anya-lánya kapcsolatukról, amelyek eddig nem kaptak figyelmet:

  1. „Közös hobbink az olvasás”

Szeretik az életrajzi könyveket, amelyek inspiráló, elgondolkodtató élet-igazságokat mutatnak be, olyanokat, amelyekből ők maguk is építkezni tudnak. Sokszor egymásnak ajánlják a jobbnál-jobb könyveket.

  1. Egy báránnyal járja a világot

„Bizony, 27 éves és van egy kabala báránya. Ezt egy kispárnája kíséretében mindenhová magával viszi, bármerre is utazik a világban.” Természetesen a bárány is utazott Rióba Hosszú Katinka társaságában.

  1. Kamaszkori kedvence egy Puma cipő volt

„Úgy 16 éves koráig egy igazi farmernadrágos, tornacipős lány volt. Volt egy kedvenc Puma cipője, télen-nyáron abba járt, amíg ki nem lyukadt az elején.”

  1. Édesanyja által készített kedvenc menüje

Hosszú Katinka ritkán tud Bajára hazalátogatni, ilyenkor azonban természetes, hogy édesanyja olyan menüt készít, ami az örök, mindenkori kedvenc. „Húsleves, sült hús pulykacombból, krumplipüré, gomba szósz és saláta. – Ez a standard menü, aminek mindig nagyon örül. A halászlé is különleges kedvenc, de azt általában édesapja készíti el neki.”

Hosszu Katinka

  1. Magántanuló volt

Már gyermekkorában is napi 2 edzéssel és sorozatos versenyzéssel teltek mindennapjai, ezért a 6 osztályos gimnáziumot magántanulóként végezte el.

  1. Gyermekkorában fuvolázott

Hosszú Katinka ének tagozatos osztályba járt, ahol hangszert kellett választania. A fuvola formája és csillogó külseje volt az, ami igazán vonzotta őt. Inkább a jól begyakorolt dalokat szerette játszani, abban érezte magabiztosnak magát, az új szerzemények elsajátítása már nagyobb fejtörést okozott neki.

  1. Olykor a nagyszülők falaztak neki

Gyermekkorában a reggeli edzések után a nagyszülőknél tízóraizott, majd onnan ment be az iskolába. Édesanyja igyekezett úgy alakítani, hogy magántanulói státusza ellenére Katinka minél többet járjon be az órákra, de bizony előfordult, hogy háta mögött „ment a susmus” és a nagyszülők hagyták „szegény gyereket pihenni a kanapén” a tanórák helyett.

  1. Példaképe LeBron James

Egy 2 méter magas, férfi kosárlabdázó az, akire Katinka „felnéz”. Nem csak a sporthoz való hozzáállásuk nagyon hasonló, de mindkettejük számára a család a legfontosabb, valamint az, hogy a karrierjük során felhalmozott tudást és tapasztalatot a jövő nemzedékének átörökítsék.

8+1.  Kemény rap zenét hallgat

Egy jól megválasztott zene csodákra képes, főleg az igazán nagy megpróbáltatások előtt. Nem ok nélkül választanak a bokszolók is ütős bevonuló zenét. Hosszú Katinka számára nagyon fontos, hogy a versenyek előtt olyan zenét hallgasson, amitől megállíthatatlannak érzi magát, éppen ezért kedveli az olyan „nagyképű” amerikai rapperek szövegeit, mint Kanye West, Eminem vagy éppen Jay-Z.

Forrás: https://napidoktor.hu/index