8 tuti tipp kempingezéshez!

A kempingezés klasszikus nyári móka, mely során minőségi időt tölthet együtt a család vagy a baráti társaság. Nem kétséges azonban, hogy sok tervezéssel és készülődéssel jár.

Az alábbi tippekkel a pakolást szeretnénk megkönnyíteni!

Remek kikapcsolódást nyújt nyári időben a kempingezés – melyhez azonban tagadhatatlanul többet kell készülni, mint ha kiveszünk egy apartmant vagy szállodai szobát valahol. A készülődés mennyiségét persze befolyásolja az is, mekkora a család és hová megyünk.

Ne pánikoljunk. Tegyük a kempingezést kevésbé stresszessé és szórakoztatóbbá! Íme néhány tipp a kempingezéshez, mely leegyszerűsíti a dolgokat. Éljünk velük.

1.Taco zacskóban: a kempingezős ételeket készítsük össze előre. Kiváló rágcsálnivalót állíthatunk össze például reszelt sajt, petrezselyem, chips, szeletelt hagyma és paradicsom, valamint szósz segítségével. Keverjük őket össze és előre készítsük be lezárható zacskókba. A kempingezéskor csak elő kell őket venni.

2.Lámpa: remek tipp kempingezéshez, ha az egyébként túl erősen világító kempingező lámpa helyett fejlámpát alkalmazunk, valamint a műanyag palackban tárolt vizet. A fényforrást csavarjuk a vizes palack köré és irányítsuk a vízre. Sokkal kellemesebb és tompább lámpafényt kapunk.

3.Desszert: ahelyett, hogy több zacskóban vagy dobozban többféle nassolnivalót viszünk magunkkal, rakjuk őket egybe. Gyerekbarát megoldás és helytakarékos. Töltsünk meg néhány fagyis ostyát gyümölcsszeletekkel, csokichipsszel – csavarjuk szállításkor őket fóliába. Majd amikor a tűz körül ülünk, kicsit tartsuk fölé, hogy a töltelék megolvadjon! Kész is a desszert.

4.Szolár lámpák: elkerülhetetlen, hogy éjjel valaki kimenjen a vécére. Ezért jó tipp kempingezéshez a szolár lámpák leszúrása, amely segít a közlekedésben. Rakhatjuk őket a bejárathoz, de akár a sátor leszúrók mellé is, hogy elkerüljük az apró baleseteket.

5.Gyerekjátékok: még ha sokat járunk-kelünk, mászunk is, a gyerekek figyelmét állandóan nem lehet lekötni. Kiváló tipp kempingezéshez olyan játékot ajánlani nekik, amelyhez mindig találnak a környezetben valamit – a természetben található növények, állatnyomok, termések, pókhálók, kövek vagy akár egy bizonyos madár keresgélése, megfigyelése mindig jó móka. Találjunk ki egy adott mennyiség összegyűjtése után valamilyen jutalmat és kellően motiváltak is lesznek!

6.Tojás tárolás: ahelyett, hogy több doboznyi tojást cipelnénk magunkkal, ügyes tipp kempingezéshez a tojásokat előre feltörni és egy üvegbe belefolyatni. Még amiatt se kell aggódnunk, hogy összetörnek. Sőt, a rántottához egyszerűbben hozzákezdhetünk.

7.Előre készített palacsinta: ha szívesen sütnénk palacsintát kempingezéskor, érdemes a tésztát előre összekészíteni egy üvegbe. A száraz összetevőket szórjuk bele, s amikor eljön az ideje, adjuk hozzá a tojásokat is. Jóval kevesebb vesződséggel jár és helyet is megtakarítunk.

8.Tűzkészítő: gyakori, hogy nem lehet a tüzet egyszerűen meggyújtani. Jó tipp kempingezéshez – hogy könnyebb legyen a dolgunk -, otthon készíteni néhány segítő eszközt a tűzgyújtáshoz: a szárítógépből kieső szöszöket gyűjtsük össze és rendezzük egy vécépapírguriga belsejébe. Tűzgyújtáskor rakjuk a rönkök közé.

+1: Karkötő szúnyogok ellen: kitűnő tipp kempingezéshez, amelyet a sajnos gyakran körülöttünk búgó szúnyogok miatt érdemes kipróbálni. Sok szúnyogriasztóhoz hasonlóan hatékony, ha olyan, anyagból készült karkötőt hordunk, amelyet szúnyogokat elűző citronella illóolajjal itattunk át.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php