8 + 1 tavaszi kaspótartó ötlet – így még szebb lehet!

A kaspóknak is kell ötletes tartó!

A kellemesebb idő beköszöntével egyre több virág lepi el otthonunkat. Egy-egy szép kaspó kiválóan dekorálja a lakást, de akár egész kaspó-összeállítást is készíthetünk néhány egyszerű ötlet segítségével!

Aki szereti a növényeket, a tavasz érkezésével alig várja, hogy velük is dekorálhassa a lakást, a teraszt, erkélyt vagy a kertet. A virágoknak választhatunk szép kaspót, de tárolhatjuk őket egyszerű cserépben vagy műanyag tartóban, s készíthetünk számunkra ötletes, mutatós kaspó-tartót is.

Lássuk az idei tippeket.

1.Élénk színű, aranyos kaspótartót készíthetünk egy egyszerű raklapból, amelynek minden felső deszkáját más színűre festjük, s végül felállítva kaspórögzítőket fúrunk bele. Vidám és hangulatos az erkélyen vagy a ház falán!

A raklapnak csak a felső részét is könnyedén felhasználhatjuk kaspótartónak. Fessük fehérre és rögzítsük a falra. Klasszikus szépségű virágtartót kapunk.

Sötétbarna, kopottas megjelenésű raklapot szintén bátran használhatunk, cserépszínű kaspókkal.

A raklapos megoldásra természetesen hosszúkás virágládát és akár kis, kerek kaspókat is akasztgathatunk, kinek melyik tetszik jobban!

2.Természetes megjelenésű, egyszerű, mégis nagyon kellemes hatást kelt a fából készült, néhány kisebb lécből összeállított kaspótartó. Készíthetünk belőle többet, s akár be is színezhetjük őket. Egymás mellett, változó elrendezésben tökéletesen mutatnak a falon.

3.Faládákból is válhat kitűnő kaspótartó. Válasszunk ki néhányat és tetszés szerinti sorrendben állítsuk őket egymás alá, mellé. Majd rakjuk bele a virágokat kaspóstul.

4.Klasszikus, de megunhatatlan a vidám színűre festett abroncsokba ültetett virágok látványa. Stabil és mutatós megoldás, ráadásul újrahasznosítottuk a gumikat is.

Felhasználásuknak egy másik módja is lehet: válasszunk ki két-hármat, fessük a kívánt színre és akasszuk a falra! Így is beleültethetjük a virágot!

5.Kovácsoltvas kaspótartóval igazán különleges dekorációt varázsolhatunk a ház vagy a lakás teraszának falához. A szétágazó fának tűnő tartó ágain találjuk a kaspó tárolóit, melybe a legszebb egyszerű, cserépszínű kaspókat illeszteni.

6.Deszkákból készült, szellős kaspótartó: ha széltében hat, hosszában pedig öt darab deszkát szögezünk össze, egységes, szellős hatású kaspótartót kapunk. Fessük mahagóni színűre és aggassunk rá földszínű cserepeket. Nagyon kellemes összhatást érünk el, különösen fehér falon.

7.Különleges kaspók: egy teljes falat szánhatunk arra, hogy különféle formájú és színű kaspókat helyezzünk el rajta. A natúr felületen igen mutatósak lehetnek a zöld, a narancssárga, a fehér, a sötétkék vagy a halványlila kombinációk. Egy biztos, meglehetősen egyedi hatást kelt.

 

8.Egyszerű fehér kaspókat rendezett egymásutánban is rögzíthetünk a falra, mindegyiket külön – mégis szemnek megnyugtató sorrendet hoznak létre. Natúr alapon remekül mutatnak a fehér kaspók, melyekből zöldellő növények kandikálnak ki.

+1: vicces, de meglehetősen egyedi megoldás egy kimustrált vécébe növényeket ültetni. Dekoráljuk ki a kerámiavécét tetszőleges színekkel – a kert sarkában vagy a teraszon is üdítő látványt nyújthat!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php