7 nyári kerti ötlet, amelyeket a zöld inspirált!

Már a tavasz beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban – s ezeket az értékes, szép órákat érdemes is kihasználni!

Ráadásul, remek nyári kerti ötleteket meríthetünk saját készítésű eszközökhöz és díszekhez, melyeket udvarunk inspirál!

Tél végén alig várjuk a szép időt, s amikor megérkezik, nagy örömmel ülünk ki a kertbe, a teraszokra, s látunk neki az udvarban a szükséges munkáknak. A zöldben azonban számos nyári kerti ötletet begyűjthetünk, hiszen a termések, növények, állatok egyaránt inspirálóak eszközök, díszek készítéséhez.

Lássuk, mi mindent állíthatunk össze saját kezűleg!

1.Rusztikus, kézzel festett kaspó: egy kis festék és bélyegző párna csodákat tesz a régi kaspókkal. Tisztítsuk meg őket és fessük át „piszkos fehérre”, majd a bélyegző párnával nyomjuk rájuk, mit ültettünk beléjük: a rozmaring, petrezselyem vagy zsálya feliratok feketével kitűnően passzolnak a fehér kaspóhoz, a fekete földhöz és a zöld növényekhez! Igazán mutatós nyári kerti ötlet.

2. Madáretető: illesszünk össze két deszkadarabot, miután a nekünk megfelelő színre festettük őket. Egy, már használaton kívüli borosüveget töltsünk meg madáreleséggel, majd fordítsunk a szájával lefelé, s dróttal rögzítsük a deszkához. Az üveg aljához helyezzünk kis üvegtálat, így a benne tárolt eleséget apránként tudjuk adagolni a hozzánk érkező madaraknak.

3.Kerti felszerelés tartó: kitűnő nyári kerti ötlet – hiszen erre mindig szükségünk lesz! Még ajándékba is készíthetünk ilyet, kertészkedő ismerőseinknek. Nincs más dolgunk, mint egy fémvödör szélére kötéllel fehér zsebes ruhát rögzíteni, amelybe a kesztyűktől kezdve az ültető eszközökig számos dolog elfér, s mindig kéznél lesz.

4.Kosaras kaspók: egyszerű, mégis kedves nyári kerti ötlet, melyhez egy kimustrált barna övre és két régi textilkosárkára van szükségünk – ezekbe ültetjük a növényeket, végül pedig ráerősítjük az övre. A falon levő szögre az övet akasztjuk fel, mely megtartja ezeket a bájos kaspókat.

5.Kerti jelölők : szinte ingyen megoldhatjuk a zöldségek, fűszerek megjelölését, ha a földbe fejjel lefelé kis üvegeket szúrunk. Kifesthetjük őket és tetszés szerinti stílusban ráírhatjuk, mi található a talajban.

6.Toboz koszorú : a toboz nemcsak télen kiváló dekoráció – nyári kerti ötletnek is használható! A tobozokból mutatós díszkoszorú készülhet, ha a darabokat befestjük és az aljukat más színűre pingáljuk – kimondottan virág formájuk lesz!

7.Kötény farmerból: ha gyakran serénykedünk a kertben, szükségünk lesz egy köténykére, amelyet elég a derékra kötni, s két zsebébe számos apróságot berakhatunk. Egy farmer nadrág fenekéből ideális nyári kerti ötlet kötényt fabrikálni, hiszen elég csak kivágni a már nem használt holmiból, zsebeinek pedig abszolút hasznát vesszük!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php