6 helyzet, amikor kényelmesebbé tehetjük a vakációt

Tényleg igazán élvezni szeretnénk a nyári vakációt! És hogy hogyan? Hosszú repülés a trópusokra? Fesztiválozás egy héten keresztül? Kempingezés a családdal? Vagy egy motoros túra?

Bármi is a terv, ne hagyjuk, hogy a nyaralás örömét tönkretegye egy horkoló családtag, egy zajos szállodai szoba, egy víz okozta fülgyulladás, a nyomáskülönbség miatt bedugult, megfájdult fülek, halláskárosodás a hangos zenétől vagy a fülzúgás a sisak alatti szélzajtól. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a csomagunk tartalmaz egy pár füldugót, így rengeteg nyaralási mellékhatástól megkímélhetjük magunkat.

1. Fülfájás és füldugulás a repülőn tapasztalható nyomáskülönbség miatt

A vakáció egy repülőn kezdődik? Akkor könnyen tapasztalhatunk fülfájást, füldugulást a nyomáskülönbség miatt fel- és leszálláskor. Egyes utasok még a földet érés után néhány nappal is fájdalomra, átmeneti halláscsökkenésre panaszkodnak. Ez nem túl kellemes és még a nyaralásunkra is rányomhatja a bélyegét. Ezért győződjünk meg róla, hogy poggyászunk része egy Alpine FlyFit füldugószett. A füldugókban található szűrők egyfajta szelepként szabályozzák a nyomáskülönbséget a középfül, az orrüreg és a garat között. Ezzel megakadályozzák a dobhártyára gyakorolt fájdalmas nyomást.

A repülő hajtóművének zaja és az utastársak nyüzsgése elhalkul, a beszéd azonban hallható marad. A repülőút alatt nyugodtan szundíthatunk, hiszen a füldugó még akkor is kényelmes, ha az egyik fülünkön fekszünk. A puha és rugalmas szűrők extra kényelmet garantálnak. Így már kipihenten érkezünk meg a nyaralás helyszínére, hogy élvezetesebb legyen a vakáció. A gyerekeknek az Alpine Pluggies Kids nyújt hasonló kényelmet.

2. Nyugtalan éjszaka a zajos hotelszoba vagy a horkoló családtag miatt

Amikor szundítanánk egyet a vakáció közben, könnyen előfordulhat, hogy a szomszéd szoba lakójának éppen más tervei vannak. Egy jó alvós füldugóval felkészülhetünk a zajos hotelszobára és a horkoló társakra. Szintén nagyon hasznos lehet, ha egy kollégiumban szállunk meg. Az Alpine SleepSoft füldugók magas szintű csillapítással rendelkeznek és puha anyagból készülnek, mely a fül formájához illeszkedik. A FlyFit-hez hasonlóan a rugalmas szűrők tökéletes kényelmet biztosítanak azoknak is, akik az oldalukon fekve alszanak. Ébresztőt állítanánk egy kirándulás miatt? Semmi ok az aggodalomra, az ébresztő hallható marad.

3. Fülfájás vagy fülgyulladás úszás után

A vízben található baktériumok és gombák a fülcsatorna gyulladását okozhatják. Úszás után a fülben lévő nedvességtartalom magasabb, a savasság pedig alacsonyabb. Ez növeli a fertőzés kockázatát. Senki sem szeretne fülfertőzést, különösen nem a nyaralás alatt. Ne felejtsük otthon az Alpine SwimSafe füldugót magunknak, az Alpine Pluggies Kids füldugót pedig a 12 év alatti gyermekeknek. A füldugók elzárják a füleket a víztől, így aggodalom nélkül úszhatunk. Ideális választás akkor is, ha a fülbe jutó víz dobhártyára gyakorolt nyomása fájdalmat okoz.

4. Motorozás utáni fülzúgás

Hosszú motorozás után mintha még mindig süvítene a szél a füleinknél. Ez a hang jelzi, hogy a belső fül érzékelői túlterheltek. Ezek a sejtek elengedhetetlenek a halláshoz. A szél olyan hangerőt produkál, mely károsíthatja a hallószerveket. Ha ez megtörténik, fülcsengést, fülzúgást tapasztalhatunk. A károk nem visszafordíthatóak. Ne felejtsünk el füldugót használni motorozás közben. Az Alpine speciális motoros füldugói a bukósisak alatt viselve is kényelmesek, rövid és hosszú utakon egyaránt. A kényelmet a rugalmas szűrők fokozzák.

5. Halláscsökkenés vagy fülcsengés a hangos zenétől

Előzzük meg, hogy a fesztivál fülcsengéssel záruljon! Élvezzük a zenét, de használjunk hallásvédőt! Ez minden olyan eseményre vonatkozik, ahol hangos zenét játszanak. Az Alpine zenei füldugók szűrői csak a káros zajokat zárják ki. A zenei élmény megmarad és még a beszédet is halljuk. A füldugók egész nap és éjszaka kényelmesek, és szinte láthatatlanok a fülben. A gyermekek védelméről se feledkezzünk meg.

6. Zaj okozta halláscsökkenés és fülzúgás barkácsolás miatt

A nyár tökéletes alkalom arra, hogy felújítást végezzünk vagy barkácsoljunk. Vagy áttervezzük a kertet. Kényelmesebben dolgozhatunk, ha gondolunk hallásunk védelmére. Sok eszköz bocsát ki káros zajokat. A fültokok kényelmetlenek lehetnek a nyári melegben, az Alpine WorkSafe füldugó azonban tökéletes a DIY munkákhoz. Az újrahasználható füldugók kiszűrik a káros zajokat, de a figyelmeztető jelzéseket és a beszédet átengedik. A rajta lévő madzagnak köszönhetően a nyakunkba akaszthatjuk, amikor rövid időre kivennénk a füleinkből. A meghosszabbított szárral könnyen behelyezhetőek és eltávolíthatóak. Ha gyermekek vannak a közelünkben, ne feledkezzünk meg róluk sem!

Ezekkel a hallásvédőkkel jól felkészülhetünk minden helyzetre és még kényelmesebben élvezhetjük a jól megérdemelt pihenést.

Forrás: alpinehearingprotection.com

Forrás: Minden, ami hallás


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.