5 tipp – Hogyan védjük a hajunkat nyáron?

Nap, víz, szárazság – bizony, a nyári időszak igencsak próbára teszi tincseinket, ezért fontos tudni, hogyan védjük a hajunkat ebben az egyébként kellemes évszakban. Néhány tippel máris előrébb leszünk.

Szeretjük a nyarat, mert zöld, vidám, kevesebb ruhát igényel és több élményt ígér – ám a tincseink valószínűleg kevésbé szívlelik. A tűző nap, a szárazság, a gyakori vizezés, de még az izzadás és korpa fokozott veszélye is rossz hatással van rá. Külseje nemcsak előnytelenné válhat, a fejbőr is viszketni kezdhet és kellemetlen szaga lesz. Nagyon fontos, hogy védjük a hajunkat is nyáron, ne csak azért vonuljunk árnyékba, mert megéghet a bőrünk.

Fontos, hogy a tincseken is segítünk, ha kiegyensúlyozott étrendet tartunk, több gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk, valamint elegendő vizet. Mozogjunk rendszeresen és aludjunk eleget.

De lássuk az 5 tippet, amely még különösen hasznos lehet.

1.Védjük a hajunkat nyáron a nap ellen: óvjuk krémekkel a bőrt, de ne feledkezzünk meg a hajról sem, mert a tincsek hullása és fejbőr probléma lesz a nemtörődömség következménye.

Mindig rendelkezzen a szervezetünk elegendő folyadékkal. A nyári időszakban hajlamosak vagyunk kifárasztani magunkat, ami hozzájárul a haj fakó, előnytelen megjelenéséhez. Vagyis elsődleges a test egészségesen tartása, hogy védjük a hajunkat is nyáron. Fogyasszunk el 7-8 pohár vizet naponta.

Érdemes írót, kókuszvizet és citromos vizet is inni edzés közben. Ezek a folyadékok állandóan fenntartják a szervezet energiáját, meggátolják a dehidratációt. Együnk olyan gyümölcsöket, amelyek sok vizet tartalmaznak: dinnyét, uborkát, paradicsomot.

barna_haj1

2.Enyhe és gyengéd sampon: nyáron sokat izzadunk, a baktériumok miatt a korpa is hamar kialakulhat, viszketővé téve a fejbőrt. Mossunk hajat többször, mint egyébként szoktunk, de mindig alkalmazzunk gyengéd, nem túl erős sampont, amely megtisztítja a fejbőrt, de fenntartja a haj nedvességét.

3.Használjunk kondicionálót is, ne csak naptejet: a durva, száraz tincsek ellen úgy védjük a hajunkat nyáron, hogy megfelelő kondicionálót alkalmazunk. Ez ad a hajszálaknak tartást, erőt, ragyogóvá és egészségessé varázsolva azt.

4.Viseljünk kalapot, sapkát, kendőt: ha kimegyünk, óvjuk meg a fejünket és ezzel együtt hajunkat a tűző naptól – egyiket se szorítsuk azonban nagyon a fejünkre, mert gátolhatja a megfelelő vérkeringést a fejbőrben. Pamutot használjunk, mely kellően szellős és könnyed.

5.Kerüljük a hajformázókat: ahhoz, hogy védjük a hajunkat nyáron, jobb, ha ilyenkor kevésbé alkalmazzuk a különféle formázó termékeket. A hajcsavaró, hajvasaló eszköz, hajgöndörítő kefe nem a legjobb ötlet ilyenkor, mert csak még durvábbá és kezelhetetlenebbé teszik a tincseket. A hajfestést, szőkítést szintén jobb későbbre tartogatni, mint a legmelegebb nyári napok. Így elkerüljük a fokozott károsodást. Megéri.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.