5 tipp a szabad ég alatti alváshoz

Éjszaka a csillagok alatt? Nem csak kellemes, de egészséges is a szabadban éjszakázni, de ehhez sem árt felszerelkezni.

Nyáron igazán kellemes élmény a csillagok alatt, a szabadban éjszakázni. Azért, hogy valóban kellemes estét tölthessünk el és szép emlékeink maradjanak a természetközeli éjszaka után, érdemes bizonyos előkészületeket is megtenni. Mi az a néhány dolog, amiről nem feledkezhetünk meg?

Környezeti hatás

Míg ha napközben gyönyörűen süt is a nap és meleg van, éjszakára zordabbra fordulhat az idő, tehát ajánlott részben fedett fekhelyet kialakítani. Az erkélyre, vagy a tornácra költözve össze tudjuk kötni a kellemest a hasznossal és a hűvös szellők sem tudnak majd visszakergetni a szobába.

alvás a szabadban

Eső után köpönyeg

A nyári zivatar előtti forróság még inkább a szabadba kényszerít minket. Ahhoz, hogy éjszaka se keljen a forró szobában aludnunk, érdemes a kinti fekhely fölé egy ponyvát emelni, ami megvéd minket a csapadéktól.

Szúnyogháló

A sátrazók tisztában vannak vele, hogy a szúnyogok és más éjszakai rovarok megnehezítik a pihentető alvást a szabad ég alatt. Jól tesszük tehát, ha szúnyoghálóval szerelkezünk fel, amin a szellő könnyen áthatol, azonban az apróbb rovarok kívül rekednek.

Környezetbarát megoldások

A szabadban alvás élménye üdítően hat az egészségre, segít elűzni a stresszt és kiküszöbölni az alvászavart. Eközben azonban figyelnünk kell arra, hogy a fekhely kialakításával ne tegyünk kárt környezetünkben és ne hagyjunk szemetet magunk után.

Biztonságos kivitelezés

Azok, akik az erélyt választják a csillagos éjszakázáshoz, mindenképpen úgy alakítsák ki a fekhelyüket, hogy ha véletlenül legurulnának a nem megszokott ágyról, ne eshessen bajuk. Ennek legjobb módja, ha a korláttól távolabb helyezzük el a fekhelyet és elpakoljunk minden olyan eszközt, amire ráesve megsérülhetünk.

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu