5 hasznos tipp ketogén diéta esetén

Mit tartsunk mindig be, ha alkalmazzuk?

Néhány hasznos tippet mindenkinek érdemes betartanunk, ha Ketogén diéta a célunk, vagy már el is kezdtük. Miről szól ez az étrend és hogyan lehet a legjobban kivitelezni?

Egy-egy ünnep vagy hosszabb, túlsúlyos időszak után kihívást jelent leadni a plusz kilókat – de legalábbis időbe telik, míg hozzászokunk a gondolathoz, hogy fogyókúrázunk. Egy tudományos alapú, fegyelmezett diéta pedig komoly átállást jelent, nem mindig tudunk hozzá rögtön alkalmazkodni.

Télen egyébként is sokszor érezzük éhesnek magunkat, s ez megnehezítheti a diéta elkezdését – különösen, ha az a ketogén diéta.

Mi jellemzi ezt a fogyókúrát és milyen tippeket érdemes alkalmazni?

A ketogén diéta célja zsírt és fehérjét enni, a szénhidrát-bevitelt pedig leszorítani. Jaydeep Bhuta táplálkozási szakértő, aki maga is 62 kilót fogyott 1 év alatt a ketogén diéta segítségével, az alábbi tippeket javasolja, hogy könnyen betartható legyen az étrend.

1.Ajánlott, hogy ne nézegessük állandóan a mérleget. Inkább a test összetételére fókuszáljunk, azaz a zsír, csont és az izom arányára a szervezetben. A testmozgás és a diéta egyaránt fontos ahhoz, hogy pozitív változásokat vegyünk észre testünkön.

mérleg, alvás,diéta

2.Érthető, hogy egy hosszabb időszak után – például ünnepek -, amikor mindenki megszegi a fogyókúráját, nehéz átállni egy alacsony szénhidrátbevitelű diétára. De nem kell feladni. A szénhidrát függővé tehet: megszabadulni tőle nem egyszerű feladat. Fel kell készítenünk magunkat egy kis kényelmetlenség érzésre, ami azzal jár, hogy nem eszünk szénhidrátot. De emlékeztessük magunkat, hogy megéri. Pár nap után, amit a ketogén diéta alkalmazásával töltünk, nagyon kevés vagy semennyi szénhidrát fogyasztásával, észrevesszük majd, hogy megszűnik a puffadás és jelentős mennyiségű zsírt veszítünk.

3.A szénhidrát-megvonás tünetei gyakoriak azoknál, akik a ketogén diéta mellett döntenek. Ám a szervezet pár nap alatt stabilizálja magát, tehát adjunk időt magunknak. Hamar láthatóak az előnyök. Energikusabbak és soványabbak leszünk! Ne hagyjuk magunkat elcsábulni, ne szegjük meg a diétát!

torna_mozgas

4.Ne hagyjuk el a testmozgást attól, hogy elkezdtük a ketogén diéta alkalmazását. A testmozgás nemcsak az állóképességet, az erőt és a rugalmasságot növeli, de a test összetételének megváltoztatásához is hozzájárul. Segít ezen felül abban, hogy tartsuk magunkat a fogyókúrához.

5.Készítsünk magunknak rövidtávú fitness-terveket, ahelyett, hogy hosszútávúakban gondolkodunk. Ha nem reális célokat tűzünk ki magunk elé, elveszíthetjük a kedvünket és a kitartásunkat. Hittel és okosan fogyókúrázzunk. Tökéletesen megtérül!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php