4 természetes gyógyír száraz köhögés ellen!

Ha már egyszer megfáztunk, kevés bosszantóbb dolog van a száraz köhögésnél! Nemcsak maga a köhögés zavaró, de a mellkasi- és torokfájdalom is kikészít minket. Hogyan kezelhetnénk természetesen?

Amikor komolyabban megfázunk és már nemcsak az orrunk folyik, az ismétlődő köhögés és a vele járó mellkasi- illetve torokfájdalom bizony megkeserítheti mindennapjainkat. Köhögés során nehezen jön ki a levegő a torkunkon, kellemetlen, hirtelen és durva hang kíséretében. Sok esetben az irritáció és a torokban, felső légutakban kialakult gyulladás vezet a köhögéshez.

A krónikus száraz köhögés okozója lehet pollenből, porból vagy állati szőrből származó allergén, megfázás, hörghurut (bronchitis) valamint egyéb, légutakat érintő betegségek. Vannak azonban a száraz köhögés elleni természetes gyógymódok. Lássuk, melyek ezek!

1.Szilfa

Igen hatékony gyógynövény a torokfájdalom, valamint a nyálkával járó köhögés ellen. Legegyszerűbb, ha szilfa cukorkát szopogatunk a torokirritáció ellen, mely a száraz köhögés oka is lehet.

2.Édesgyökér tea

Az édesgyökeret magában vagy teafilter formájában is használhatjuk – felforralt vízben, 10-15 percig. Keverjük meg jól és igyuk meg a teát. Az édesgyökér tea segít túllendülni a kellemetlenségen, melyet a torokfájás okoz. Természetszerűleg édes, ezért nincs szükség különösebb édesítésre. Az édesgyökér ugyanakkor emelheti a vérnyomást, ezért mielőtt fogyasztjuk, konzultáljunk orvosunkkal!

köhögés

3.Citromlé

Kombináljunk citromlét forró vízzel, így készítve meleg limonádét. Mézet is adhatunk ízesítésnek. Fogyasszuk lassan, hogy a száraz köhögést csökkentsük. A forró citromlében levő nagy mennyiségű kálium, C-vitamin és antioxidánsok nagymértékben segítenek a betegség kúrálásában, de egyben az immunrendszert is erősítik. A mézben is sok kálium van, mely megnyugtatja a torkot és megszünteti a krónikus száraz köhögést.

4.Légzőgyakorlatok

A sima, egyszerű légzőgyakolatok szintén kiváló természetes ellenszerei a krónikus száraz köhögésnek. Teljes relaxációval járnak, megnyugtatják a légutakban levő idegsejteket. Növelik az oxigént is a szervezetben, így az agysejtekben is. Még az is megtanulható, hogyan köhöghetünk akár orron keresztül, csukott szájjal.

Segít csökkenteni az irritációt a légutakban, valamint a hörgőgörcsöket. Ahhoz, hogy ellenőrizzük a módszer hatékonyságát, kipróbálhatjuk, milyen szájon át köhögni befogott orral, már két nap gyakorlat után is. A gyakori légzőgyakorlatok hatásosak a kitartó köhögés rohamok csökkentésére és megszüntetésére, ahogyan abban is segítenek, hogy teljesen felépüljünk a krónikus és száraz köhögésből.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.