32 zseniális trükk a takarításhoz! – 1. rész

A tökéletesség sosem árt – főleg, ha otthonunk tisztántartása a cél. S persze az sem rossz, ha minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb pénzből és hatékonyan oldhatjuk meg a dolgot.

Íme néhány remek trükk a takarításhoz!

Szeretnénk igazán hatékonyak lenni lakásunk, házunk tisztán tartásában? A legjobb helyen járunk. Amellett, hogy számos tippet kapunk a természetes tisztaság eléréséhez, olvassuk el a legjobb trükköket a takarításhoz! Nemcsak hatásosabb lesz otthonunk rendbetétele, de egészségesebbek is maradunk.

1.Pusztítsuk el a baktériumok 99 százalékát azzal, hogy mikrohullámú sütőben kicsit „megjáratjuk” a mosogatószivacsot. 2 perc elég, utána hagyjuk kihűlni. Ez a takarító trükk jobb, mint ha kimosnánk gépben.

takarito-trukk-2

2.Dörzsöljük a csaptelepet viaszpapírral, a vízfoltok és ujjlenyomatok elkerülése végett. Fehér ecettel az ásványi lerakódásokat is megszüntethetjük.

takarito-trukk-3

3.Alkalmazzunk gémkapcsot mosogatószivacs-tartónak! Így könnyen megszárad és nem lesz penészes.

takarito-trukk-4

4.Varrásfejtővel húzogassuk ki a hajszálakat a porszívó sörtéiből.

5.Fogjuk a porszívó szűrőit és mossuk ki őket a mosogatógépben! Persze ne az edényekkel együtt!

6.Ha a kenyérpirító koszos és ragacsos lesz, használjunk tisztított borkövet. Keverjük össze pár csepp vízzel és a rozsdamentes acél ismét ragyogóvá válik, ha ezzel töröljük le.

7.Igen hasznos trükk a takarításhoz régi, már nem használt fogkefével végigdörzsölni a kenyérpirító belsejét. Kiválóan eltávolítja a maradékokat. Ne feledjük el tisztítás előtt kihúzni az áramból a készüléket!

takarito-trukk-6

8.Használjunk sót a tiszta öntöttvas megtisztításához.

9.A mosogató lefolyót tökéletesen ki lehet takarítani egy használt fogkefével és citrommal. Pár szelet citromot nyomjunk a lefolyó szájába, majd szórjunk rá szódabikarbónát is. Nemcsak remekül kitisztíthatjuk, hanem kellemes illatot is kap.

takarito-trukk-7

10.Meglepő, de hatásos takarító trükk a már romlóban levő zsemledarabbal végigtörölni – persze gyengéden – a régi festményeket. A morzsákat utána egy lágy ecsettel söpörjük le róluk. Visszanyerik ragyogásukat.

takarito-trukk-8

11.Mossuk meg a sütőrácsot felforralt vízzel és szódabikarbónával. Készítsük el a vizet egy nagy edényben és helyezzük bele a rácsot, ha megoldható.

takarito-trukk-9

12.Tisztítsuk ki a mosógép mosószer-tartályát forró vízzel és egy kis fehérítő használatával. Szükség van egy kis időre az áztatáshoz, de ez idő alatt a gombokat is körbetörölhetjük egy kis ecetes vízzel.

takarito-trukk-10

13.Szedjük ki a penészt az elöltöltős mosógép gumijából. Szintén egy kis fehérítő, víz és rongy kell hozzá.

takarito-trukk-12

14.Tegyük újra ragyogóvá a vasaló talpát! Ez a trükk a takarításhoz mindössze sót vesz igénybe, dörzsöljük át vele egy kicsit.

takarito-trukk-13

15.Vattapamaccsal, amelyet ecetbe mártunk, gyönyörűen kitörölhetjük az ablakpárkányon felgyülemlett koszt.

takarito-trukk-14

16.A matracokat a következő takarító trükkel tisztítsuk: szórjunk rá szódabikarbónát, hagyjuk állni rajta, majd porszívózzuk le.

takarito-trukk-11

17.Szedjük ki a szőnyegből a makacs foltokat vasaló segítségével. Öntsük le a foltot egy rész ecettel és 2 rész vízzel. Tegyünk a foltra egy kis nedves törölközőt, majd azon át vasalgassuk a felületet. Nagyjából 30 másodperc múlva működni fog a dolog!

18.Használjuk a reluxa lapjainak letisztításához egy elárvult zokninkat.

A cikket folytatjuk!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.