3 kevésbé ismert úti cél, ahol tökéletes lesz a nyaralás!

Bár a külföldi nyaralásról a legtöbbünknek Olaszország, Görögország vagy Spanyolország jut az eszébe, néha érdemes jobban körülnézni az utazási szolgáltatók oldalán, mert az új, kevésbé ismert úticélok között az élelmesek meglepően vonzó ajánlatokra bukkanhatnak. A Wizz Tours a nem szokványos nyaralási célpontok közül válogatott.

Április elején indultak el a Wizz Air járatai a Nyugat-Balkánra, és az öt új úti cél közül Tiranát várták a gyakori utazók. Az albán fővárost az elmúlt pár évben kezdték felfedezni a turisták, és az ebben rejlő lehetőséget a város vezetése is felismerte. „A mediterrán és a balkáni hangulat egyedülálló módon keveredik Tiranában” – fogalmaz Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezető igazgatója. „Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a színes, hangos, kicsit kaotikus városokat, ahol még nem leptek el mindent a nyugati turisták, és nyáron is találni megfizethető szállást” – mondja az ügyvezető.

Városlátogatás vagy tengerparti nyaralás? Montenegróban nem kell választani, a kettőt akár egy hétvége alatt is össze lehet kötni. „Érdemes egy-két napot szánni a főváros, Podgorica török építészeti emlékeinek és egyre többfelé nyíló hangulatos kávéházainak felfedezésére” – mondja Csanálosi István, hozzátéve: a város talán legjobb tulajdonsága valójában kényelmes elhelyezkedése a kis országban. „Alig egy órányira a fővárostól már kijutunk a tengerhez, és az Adria talán legszebb partszakaszán, a Kotori-öbölnél üldögélhetünk egy pohár jó montenegrói vörösborral.” Podgoricába hetente kétszer repül a Wizz Air, egy júniusi hosszú hétvége repülőjeggyel és szállással együtt fejenként akár 40 000 forintból is megoldható.

Aki pedig esetleg azt hinné, hogy diszkont áron csak a közeli európai országokba utazhat, téved: már akár Közép-Ázsia sztyeppéi is elérhető távolságba kerültek, amióta a Wizz Air elindította asztanai járatát Budapestről. Kazahsztán nem az a klasszikus nyaralóhely, de a kirándulni kedvelő, kalandvágyóbb utazóknak mindenképpen érdemes megfontolni egy látogatást” – mondja Csanálosi István. Asztana, a kazah főváros futurisztikus, 21. századi építészetével, gazdag múzeumaival és kiállításaival büszkélkedhet, ráadásul az idei világkiállítás helyszíneként szeptemberig a szokásosnál mozgalmasabb lesz a város. A természetet kedvelőknek is javasolt ellátogatni Kazahsztánba, hiszen a fővárostól nem messze található a Világörökség részeként is számon tartott Korgalzhyn nemzeti park, ahol flamingók, pelikánok, darvak és számtalan más madárfaj nagy csapatai figyelhetők meg.

Forrás: https://napidoktor.hu/index