18+ – Csacsogó vaginák indítanak hadjáratot a puncikért

Sok nő még mindig nem kezeli nyíltan a vaginák tüneteihez kapcsolatos problémákat, és ez gyakran tájékozatlanságot, tévhiteket szül. Dr. Pétervári László szülész-nőgyógyász szerint a fertőzések ellen bevetett otthoni házi praktikák számtalan esetben félrekezeléshez vezetnek.

A nők többsége ugyanis saját maga kezdi el orvosolni a problémáját, a kiváltó okot viszont rosszul azonosítják. A hüvelyfertőzés oka ugyanis gyakran nem gomba, hanem különböző baktériumok vagy vírusok. A tévhitek ledöntésének tehát éppen itt az ideje, ezért idén augusztustól Punci, Vaginina, Suncica és Nuni nyíltan beszélnek a hüvelyfertőzésről, annak okairól és lehetséges megoldásairól. Hallgassuk meg a Csacsogó vaginákat, a női intim higiénia kíméletlenül őszinte szakértőit, hogy elkerüljük a felesleges kínlódást, és humorral fűszerezve tanuljunk a témáról!

Sziasztok cuncik, avagy figyeljünk a vaginákra!

A vagina körüli számos tévhit és tájékozatlanság sok problémához és félrekezeléshez vezet, éppen ezért a nők érdekében csacsogó vaginák célja az, hogy a nők mostantól nyíltan beszéljenek az intim testrészeiket érintő problémákról, és megfelelően kezeljék a kellemetlen tüneteket. A Beliema négy tiszteletbeli nagykövete, Punci, Vaginina, Suncica és Nuni saját szemszögükből humorral és kíméletlenül őszintén hívják fel a figyelmet a természetes védekezőképesség fontosságára és a megfelelő kezelés kiválasztására, ami a népszerűvé vált tévhitek eloszlatásával kezdődik.

Tudtad? A leggyakoribb tévhitek a vagináról

Manapság sokat és sok fórumon lehet olvasni mindenről, így a női nemi szervekről is, ennek következménye pedig többek között az is, hogy a tények mellett egyre több tévhit terjed el.

Íme, a leggyakoribb tévedések a vagináról:

  • Az intim zuhany annál jobb, minél többször csináljuk.
  • A hüvelyváladék minden esetben bajt jelez.
  • A vaginában élő baktériumok csak károsak lehetnek.
  • A vagina illata mindig ugyanolyan.
  • A hüvelyfertőzést csak gomba okozhatja.

Fontos szem előtt tartani, hogy az intim zuhany, illetve a hüvelyöblítés a fertőzések esetében helyreállító kezelésként megállja a helyét, túlzott alkalmazása azonban megbonthatja a vagina egyensúlyát. A hüvelyváladékot még mindig sokan a „bajjal” azonosítják, Dr. Pétervári László szülész-nőgyógyász is elmondta, hogy a hozzá forduló nők több mint harmada küzd hüvelyi folyással, melyet gombás vagy bakteriális fertőzés okoz. A szakorvos hozzátette, hogy a fiatalok egyre tájékozottabbak a hüvelyi fertőzésekkel kapcsolatban, és egyre nyíltabban beszélnek a témáról, éppen ezért mielőtt orvoshoz fordulnának sokan próbálnak ki házi praktikákat, illetve patikákban kapható készítményeket. Ezért is kiemelten fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a készítményekről és azok hatásairól, ha pedig szükséges, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Baktérium vagy gomba?

Ha baj van, biztosan gombám van – gondolnánk elsőre, de mégsem lenne igazunk. Egy 2014-es fogyasztói kutatás** szerint a legtöbb nő, aki már tapasztalt hüvelyfertőzést, úgy vélte, hogy elsősorban gomba okozta a problémáit. Ezzel szemben azonban a valóság az, hogy akár az esetek felében baktériumok lehetnek a felelősek az efféle kellemetlen tünetekért. A gomba tehát nem az egyetlen kiváltó ok, és miután a nők több mint 60%-a inkább saját maga kezdi el orvosolni a fertőzést, ez a tévhit komoly problémákhoz, félrekezeléshez is vezethet. A közép-kelet-európai régió egyes országaiban például bakteriális hüvelyfertőzés esetén a nők kétharmada kezdi el kezelni magát tévesen különböző gomba elleni készítmények segítségével.

Ma már léteznek olyan tejsav- és probiotikumtartalmú készítmények, amik mindkét eredetű probléma esetén segítenek, ám annak ellenére, hogy a fiatalok egyre oldottabban kezelik az intimitást, a hüvelyfertőzés még mindig viszonylag kellemetlen téma mindenki számára. A lényeg azonban, hogy merjünk beszélni róla, figyeljünk az egészségünkre, és hallgassunk a Csacsogó vaginákra!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.