Martfű lehet a legfiatalabb hazai gyógyhely

Martfű, a Tisza-parti kisváros az Alföld és a Tiszazug rejtett kincse, Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legfiatalabb települése. Neve hallatán korábban mindenkinek a jól ismert cipőmárka jutott az eszébe, az utóbbi években azonban mind inkább vonzó úti célként vált ismertté és elismertté a település – korántsem véletlenül.

Wellness, konferencia, gyógyászati kezelések, sportolási lehetőségek sokasága – szolgáltatások széles körű kínálatával várja a turistákat a Martfű Termál SPA, és ezen felül még valami mással is: a hely varázsával. Ez az, ami kiemeli a megannyi hazai kiváló wellness szálloda és fürdő közül, ez az, ami miatt egyre több – és ami talán még ennél is fontosabb: egyre több visszatérő – turistát, vendéget, amatőr és élsportolót vonz, a Termálhotel Martfű*** superior, a Kastélyszálló, a tóparti apartmanok egyike vagy épp a hangulatos kemping. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az élményt még teljesebbé teszi a Tisza-parti fák szomszédságában fekvő Martfű Gyógyfürdő és uszoda, a skandináv wellness, a sóbarlang, amely alapot teremt a teljes kikacsolódáshoz, a testi-lelki felüdüléshez.

Egyre többen vallják és érzik: rohanó világunkban valóba fontos, hogy újra és újra feltöltődhessünk energiával! A csendre, nyugalomra, passzív vagy aktív kikapcsolódásra vágyók pedig itt biztosan önmagukra találhatnak. Ebben a csodás környék, a természeti adottságok, a kifogástalan szolgáltatások mellett a különleges klíma is segíthet.

Martfű ugyanis hazánk legnaposabb területének centrumában fekszik, a csapadékmennyiség pedig itt a legkevesebb az országban. Bár a vidék száraz és meleg, szó sincs sivárságról: a tiszai ártér, a mezők sokszínűsége, változatossága veszi itt körül a látogatót. Az ártér buja zöldjében, bokrok, fák között barangolva a természet szó szerint körülöleli a kirándulókat. A környezet gyógyító csendje, a harapni valóan friss levegő mellett a kiváló minőségű gyógyvíz is jótékony hatással van testre, lélekre.

Mindezek tükrében cseppet sem meglepő, hogy a Martfű Termál SPA turisztikai szolgáltatásai és a csodás környezet adta lehetőségét felismerve, Martfű önkormányzata belekezdett az Országos Gyógyhellyé történő minősítési eljárásba. A szigorú feltételeket előíró minősítő procedúra több mint egy éve kezdődött. Azóta zajterhelési, továbbá évszakonkénti levegőminőségi mérésekre került sor. Közben már elkészült az Országos Meteorológiai Szolgálat úgynevezett éghajlati szakvéleménye, valamint több szakhatóság szakvéleménye. A minősítő eljárás már az utolsó fázisban van, készül az összefoglaló értékelés. Remélhetőleg a nyár végére hivatalosan is használható lesz Martfű város neve mellett az Országos Gyógyhely megnevezés.

Addig is látogassanak el ide bátran!

Váljék egészségükre!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.