Változékony, hűvösebb időre számíthatunk

A Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar, néhol jégeső és felhőszakadás is lehet. Az ország keleti részén gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, helyenként – főleg a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén – fordulhatnak elő záporok.

Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között várható. A Kisalföldön lesz a hűvösebb, a Dél-Alföldön a melegebb.

A hidegfront elhagyja térségünket, de a különösen érzékenyeknek a keleti tájakon még készülniük kell fejfájásra, ízületi panaszokra.

nyár

Pollenjelentés
A hétvégére az elmúlt napokhoz hasonló pollenterhelés várható. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja országszerte az alacsony-közepes, a csalánféléké leginkább a közepes-magas tartományban alakulhat. Az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet, a lóromé továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenszemei is megtalálhatóak a levegőben, legfeljebb alacsony koncentrációban. Több városban is megjelentek az üröm, illetve már a parlagfű pollenszemei is – egyelőre még alacsony koncentrációban. Várhatóan jövő héten elkezdődik az allergiások számára a parlagfű pollenszezon. A kültéri allergén gombák spóraszáma magas, több helyen nagyon magas szintet érnek el.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.