15 tipp, amitől boldogabbnak érezzük magunkat -2.rész

Íme néhány hasznos és mindenképp megszívlelendő tanács, amelyek közül 1 legalább mindenképp segít abban, hogy a nap folyamán jobb legyen a kedvünk és boldogabbnak érezzük magunkat a problémáink és a bosszúságaink ellenére is. 

Tippek a boldogabb mindennapokért

 

Felejtsd el!
Ellenszenvet érzel, megbántott, sértett vagy? Engedd el! A megbocsátás megszabadítja a szellemet a negatív gondolatoktól, és helyet ad az életünkben a belső béke számára. És, mint tudjuk, a belő béke hozza meg a valódi, tartós boldogságot.

megbocsatas

Éberség!

Meditálj legalább egy órát hetente. A meditálás segíti az öröm, békesség, és az elégedettség átérzését. Valamint segít a stresszes életünk feldolgozásában és a feszültség oldásában. Gyakran a meditáció során találunk megoldást a problémáinkra, mert tisztábban objektívebben tudjuk szemlélni a dolgainkat.

meditalas

Hallgasd!

Zene is erőteljes hatást gyakorol az érzelmekre. Kapcsold be a kedvenc zenei mixedet, és figyelj a ritmusra. A kedvenceid hallatán jó érzés tölt el, és pár perc elteltével garantáltan vidámabb leszel.

zee-hallgatas

Aludj!

A legtöbb felnőttnek szüksége van 7 – 8 óra alvásra minden éjjel, hogy meg tudja őrizni az erőnlétét és a jó hangulatát. Nagyobb valószínűséggel érezzük magunkat elégedettnek és boldognak, ha eleget aludtunk.

alvas

Emlékezz a ” Miértekre”!

Ha van cél -, amiért dolgozol, amiért felkelsz nap mint nap, ami hajt, – az értelmet ad az életednek. A rohanó világunk, a nehéz napjaink, a szorongató problémáink sajnos elfeledtetik velünk azt, hogy mik voltak a terveink, dédelgetett álmaink. Szem elől tévesztjük a valódi célokat a napi őrlődéseink közepette. Ezért álljunk meg egy pillanatra, és emlékezzünk vissza. A boldogság több, mint pillanatnyi öröm. De a megelégedést kis célok elérésével is mindennap megélhetjük. Ha odafigyelünk rá. Magunkra.

csalad-iskola-gyerek

folytatjuk…

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.