10 tuti tipp: így tartsunk fenn rendezett szekrényt!

Ugye, nem egyszerű úgy rendszerezni a holminkat, hogy mindent könnyen megtaláljunk, minden a kezünk ügyében legyen? Kis segítséggel átláthatóbbá tehetjük a rendszert. Mi kell hozzá, hogy tökéletesen rendben legyen a szekrény?

Van, aki magától átlátja szekrényeit, megtalálja a módját a megfelelő rendszerezésnek, s olyan is, akinek szüksége van egy kis segítségre.

Nem minden otthonban lehet tökéletesen rendezett a szekrény, helyhiány vagy egyéb okok miatt.

Ám vannak módszerek arra, hogy a kis helyből is kihozzuk a legtöbbet. Lássuk, mit ajánlanak a szakemberek.

1.Vékony akasztók: nem is hinnénk, mennyi helyet spórolunk a vékony vállfákkal. Ezek ugyanis sokkal több holmi fellógatására adnak lehetőséget. A fából készültek masszívak, de több felületet is foglalnak, így kisebb az esélyünk egy rendezett szekrény kialakítására.

2.Ékszertartó: a szekrényben egy ékszertartónak, bizsu-akasztónak is érdemes helyet csinálni. Készítsünk vagy szerezzünk be számukra dobozt, de akár egy parafaakasztó is jó szolgálatot tehet, melyre gombostűvel felaggathatjuk fülbevalóinkat, nyakláncainkat!

3.Övtartó: jól járunk egy praktikus övtartóval a rendezett szekrényben! Az eszköz maga úgy fest, mint egy mini vállfa, de több foka van, melyre akár 4-5 övet is fel tudunk akasztani. A vállfa pedig nyugodtan berakható a ruhák mellé.

4.Apró gőzölő: nagy vasaló helyett érdemes beszerezni egy kompakt gőzölőt, amely gyorsan felmelegszik és pillanatok alatt ki lehet vele vasalni a ráncos ruhát. Ráadásul könnyen elfér a szekrényben.

5.Csizma-akasztók: ma már a csizmák számára is létezik vállfa-szerű akasztó, amely nemcsak a praktikus tárolást szolgálja, hanem formát is ad a lábbelinek.

6.Kerek dobozok: a rendezett szekrény aljában tökéletes helye lehet akár két-három kerek doboznak is, melyekbe mindent elrakhatunk, kiegészítőktől kezdve a sálakig.

7.Sáltartó: az övtartó mintájára sáltartó vállfa is létezik – kialakításában köröket találunk, amelyekbe könnyedén befűzhetőek a sálaink, kendőink!

8.Ajtóra akasztható tároló: kiváló lehetőség mindenféle apróság szekrényben tárolására a több rekeszes, ajtóra rakható eszköz. Még ragasztó, olló, mini borotva is elfér benne.

9.Mini szerelőláda: egy rendezett szekrényben akár a szerelő láda is helyet kaphat, néhány, legszükségesebb eszközzel. Ne legyünk például bajban, ha meg kell szorítani egy csavart, vagy meglazult a polc!

  1. Felmosó készlet: ha nem a ruhák tárolására használjuk, egy rendezett szekrényben – szintén az oldalfalra vagy ajtóra akasztható módszerrel – helye lehet a felmosó szettnek is, amelybe a kislapát és a seprű is befér. Találjuk meg mindennek a helyét!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.