10 meglepő tipp a ráncok csökkentésére!

Természetes módszer ránccsökkentésre? Nincs benne ördöngösség, csupán oda kell egy kicsit figyelni magunkra – arra, mit hogyan csinálunk.

Higgyük el, néhány szokás megváltoztatásával is lényegesen mérsékelhetjük a fránya ráncok idő előtti kialakulását.

A gondolat is zavaró számunkra, hogy nemsokára felbukkanhatnak arcunkon a ráncok? Vagy már látszanak is? A probléma ellen ma már számos professzionális kozmetikumot találunk a boltokban, sőt akár plasztikai segítséget is kérhetünk.

Léteznek azonban természetes módszerek is, melyekkel megelőzhetjük a ráncok kialakulását, vagy enyhíthetünk rajtuk.

Íme a legegyszerűbb tippek ránccsökkentésre!

1.Aludjunk háton! Amikor bizonyos pozíciókban alszunk éjszakáról éjszakára, vonalak rajzolódnak az arcunkra. Ezek idővel a bőr belső rétegeibe kerülnek és nem halványulnak el. Akár hason, akár oldalunkon alszunk, elérjük ezt az eredményt. Célszerű ezért háton pihennünk a ránccsökkentés érdekében!

  1. Együnk lazacot! A lazac, más, hidegvízi halakkal együtt nagyszerű fehérje-forrás, a bőr egyik építőköve. Omega 3-zsírsavból rengeteget találunk benne. Ezek az esszenciális zsírsavak táplálják a bőrt, fiatalon tartják, s segítenek a ránccsökkentésben.

 

3.Ne hunyorítsunk – viseljünk szemüveget! Ha gyakran ismételjük ugyanazokat az arcmozgásokat, túldolgoztatjuk az arcizmokat. Ez pedig a bőr alatt változásokat idéz elő. A kis hornyok idővel ráncokká válnak, vagyis nagyon fontos szemüveget viselnünk, ha szükségünk van rá, legalább olvasáshoz! A szemüveg egyébként a nap károsító hatása ellen is védi a szemet. Ideális a ránccsökkentésre.

4.Alfa-hidroxi savak: ezek a természetes savak azért jók a ránccsökkentésre, mert megemelik az elhalt hámsejtek felső rétegét. Mindez segít mérsékelni a pórusok, finom és felszíni ráncok jelentkezését, különösen a szem körül.

A hatékonyabb formulák a kollagén-termelődést is felpörgetik a bőrben – a kollagén olyan fehérje, amely a bőrt erősíti és feszesebbé teszi. Az említett savak használata ugyanakkor érzékenyebbé teszi a bőrt a napsütésre – viseljünk napvédőkrémet minden nap!

5.Ne tisztítsuk túl az arcot! A csapvíz, ha túl gyakran mossuk, tisztogatjuk arcunkat, könnyen megcsapolja a bőr természetes olajait és nedvességét, mely véd a ráncok ellen. Vagyis a védelmet mossuk le magunkról. Használjunk szappant és hidratáló krémet, gélt vagy krémes tisztítót inkább.

6.Alkalmazzunk C-vitamint! Egyes tanulmányok szerint a C-vitaminos krémek növelhetik a bőrben képződő kollagén mennyiségét. A C-vitamin véd az UVA- és UVB sugaraktól, segít a bőrpír megelőzésében, tesz a sötétebb foltok és az egyenetlen bőrtónus ellen.

Olyan terméket kell használnunk azonban, mely a nekünk megfelelő C-vitamin típust tartalmazza. A ránccsökkentésre az L-aszkorbinsav a leginkább ajánlott. Aszkorbil-palmitátnak is nevezik.

7.Szóját az arcra! A szója szebbé teszi az arc megjelenését, sőt a bőrt is védi. Tanulmányok szerint a bőrre felvitt vagy tabletta formában szedett szója véd a napsugárzás ellen, sőt még a nap okozta károsodás gyógyulásához is hozzájárul. Segít a bőr struktúráján, feszességén és a bőr tónusán.

8.Ránccsökkentés kakaóval: egy tanulmány kimutatta, hogy a kakaó, melyben két antioxidáns – köztük az epikatekin és a katekin – megtalálható, védi a bőrt a napkárosodás ellen, javítja a véráramlást a bőrsejtek irányába és a nedvesség megtartását is segíti. Bőrünk szebb és simább lesz hatására.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php