Irány a Török Riviéra

Vajon milyen lehet Törökországban nyaralni? Gondolom, ott is süt a nap és meleg van, de vajon milyenek a strandok és milyenek a körülmények?

Igen, ott is meleg van!

Kb. 30-35°C fokos a levegő főszezonban, a víz pedig kb. 25-27°C fokos, azaz kellemesen hűsítő a tenger egy olvadozó nyári napon. A tenger gyönyörű tiszta kék és kellemesen meleg, a strandok legtöbbször aprókavicsosak és sekélyek, azaz nagyon jól megfelel kisgyermekes családok részére is.  Esetenként kavicsos strandot is találunk, de a homok és aprókavics keverékében fekszenek legjobban a napágyak, rajtuk pedig mi!

nyaralas-torok-rivieran-8165

A napágyak mellett a napernyőt is érdemes használni és a déli órákban elbújni az árnyékában, mert a tenger mellett könnyen megégeti a bőrünket a nap és a napszúrástól is véd! A naptejet vagy napolajat tekintve inkább a magasabb faktorszámúakat javaslom, testre 15 SPF, arcra inkább 30 SPF jelöléssel. A strandok mögött ott húzódnak a Taurus hegység vonulatai, már a zöld lombok látványa is hűsítően hat a strandról nézve, de kirándulni is érdemes a hegyek közé.

Rengeteg szolgáltatás, alig tudok választani!

A legtöbb hotel akár 1 000 férőhellyel is rendelkezik, így nagy területen fekszenek és nagyon sokféle szolgáltatást nyújtanak a hotelen belül pl. vízi csúszdák, wellness központ, török fürdő (hamam), sportpályák, fitneszterem, játszótér, kis vidámpark, mini-mozi, fodrászat, üzletek, internet sarok, többféle étterem (pl. olasz-, hal-, kínai-, francia étterem), kávézó, cukrászda.

Továbbá a parton lehet banánozni, jetskizni, vagy motorcsónakkal húzott ejtőernyővel repülni a strand felett, szörfözni vagy vízi biciklizni is. Jellemző a török hotelekre, hogy All Inklusive ellátást adnak, amibe gyakran nem csak a helyi alkolholos italok tartoznak bele, hanem fagylalt egész nap, vagy reggeli későn kelőknek, vagy a délutáni süti a cukrászdából, vagy a gyümölcs.

vizalatt

A minibárt is általában naponta feltöltik vízzel és üdítőkkel. A szállodákban általában kiemelten foglalkoznak a gyerekekkel is, ún. mini-klub keretében, ahol ingyenes gyermekprogramokkal foglalják le csemetéinket.  Az árakban is gyakran találkozunk gyermekkedvezménnyel vagy speciális családi csomaggal, mellyel kifejezetten kedvező áron nyaralhat az egész család.

Napidoktor Tipp: Török Riviéra

Érdemes megismerkedni a környék nevezetességeivel is, felkeltette kíváncsiságomat a Pamukkale sódomb és a Kursunlu-vízesés is.  Plusz, az éjszakai élet is nyújt meglepetéseket, azt hiszem, épp itt az ideje, hogy kipróbáljunk egy törökországi nyaralást.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.